Instant kínai leves házilag?
Megéheztem az instant levesre, viszont nincs otthon ilyen zacskós kínai instant levesünk.
Azt tudom, hogy általában a bolti csak annyiból áll, hogy van valamilyen kínai tészta meg egy zacskó fűszer, ezeket kell összeönteni, rá a forró vizet és 3-5 perc alatt kész.
Ilyet lehet otthon házilag is csinálni?
Mondjuk fogok valamilyen tésztát, és megszórom húshoz való csirke/sertés fűszerkeverékkel, esetleg dobok bele húsleves kockát, majd ugyanúgy mint a boltit felöntöm vízzel és várok.
Jó ötlet, vagy más eredmény lesz mint a bolti?
Más lesz, de nem ehetetlen.
Őszintén szólva, kihagynám a fűszersókat, vagy csak nagyon keveset használnék.
A kocka is elég sós, ezt bele kell kalkulálni, a fűszerkeverékek is aránylag sósak.
Úgyhogy inkább a leveskocka adja az alap ízét, és azt egészítsd ki, ha kell.
A másik a főzés. Az instantban olyan tészta van, amit elég áztatni. Valami tojás nélküli limlom.
Na, hát egy rendes leves tésztának ez kevés, mint halottnak a csók.
Előbb főjön a víz, közben mehet bele a kocka, egyéb ízesítő anyag, amikor felfőtt a víz, akkor tedd bele a tésztát, és szép lassú tűzön addig főzd, amíg fel nem puhul, be nem dagad.
Mondjuk egy jó kemény, házi csigatészta, az életben nem puhul meg attól, ha melegvízben ázik.
De mitől lesz más? Hisz a bolti is csak tésztából meg fűszerkeverékből áll.
Van itthon kínai tésztánk, bár nem olyan mint az instant levesben lévő, de hasonló. Fűszer is van, pl. gyrosos.
Mert az instant levesekbe nem sült csirkés, meg gyroszors fűszerkeverék van.
A kínai tésztát is ugyanígy raknám bele, a fövő vízbe, biztos ami biztos. Belerakod, elzárod alatta a gázt, 2 percen belül kiderül, hogy felpuhul, vagy nem. Ha igen, akkor oké, ha nem, akkor (mivel fövésben volt a leves, így elég forró volt) még nem késő pár percre visszarakni főni.
"Hisz a bolti is csak tésztából meg fűszerkeverékből áll."
Egyrészt nem mindegy a tészta sem, de föleg a füszerkeverék sok ezer féle lehet, ugyanazt soha nem fogod kitalálni, föleg, hogy van benne egy csomó tartósítószer, ízfokozó, stb.
Viszont a sült húsos bolti fűszerkeverékekbe is ugyanúgy van tartósítószer és ízfokozó. Illetve létezik csirkés instant leves, ezért gondoltam a sült csirke fűszerkeverékre.
Tésztából szélesmetélt és chow mein van itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!