Marha csont- vagy erőlevest milyen csontból javasoltok készíteni? És mennyi főzéssel?
Kocsonyásat bőrös hússal tudsz elérni.
Ha sima csontlevest akarsz, kapható marhacsont. Annyi vízzel, lassú tűzön, hogy épp ellepje. Fűszerek.
Vegyesen!
Mivel az ízes, meg a "sűrű" kocsonyás, az nem ugyanabból a dolgokból származik.
Kezdjük a sűrűséggel:
Kötőszövetektől, kollagéntől lesz kocsonyás. Tehát olyan dolgok kellenek bele, mint a kocsonyába, bőrös dolgok, köröm, vagy akár csirkeláb, inak, porcos, izületes részek.
Nyilván ebből is kifő egy bizonyos karakterű íz, de ha erőleves jellegűt és erősségűt akarsz, akkor ez így ahhoz édes kevés.
Ahhoz marhahús kell, (akár darálva, ahogy klasszikusan erőlevesbe kell!!!) marha gerinccsont, (velős is lehet, de azt ha megvágod, könnyen bezavarosítja a levest) hártyázáskor leeső részek, egy kis faggyú is mehet. Erős ízt ezekből lehet kifőzni. Viszont ezektől önmagukban az életben nem lesz kocsonyás, ha sötét barnára főzöd, akkor se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!