Mit fozhetnek a vendegeinknek holnap?
Egy barati csalad jon at a ket kislanyaval, ebeddel varnam oket, de nem tudom mit fozzek.
Desszertnek malnas sajttortat keszitek, de se eloetel se foetel otletem nincs meg kifejezetten.
A parom mondogatja, hogy edesburgonyas krumplipure legyen mindegy milyen hussal, mert o azt imadja, de nem tudom hogy mihez "illik" ez egyebkent, mi mindent osszevissza eszunk alapbol, nem figyelem, hogy mihez mi illik. De holnap szeretnek kicsit osszeszedettebben megtervezett menut 😄 Koszonom ha van valami tippetek!
Én főznék egy csirkehúslevest sok zöldséggel és tésztát külön főznék ki mellé,ez volna az előétel.
Másodiknak lasagne-t csinálnék vagy rántott húst zöldséges rizzsel és steak burgonyával mivel nem mindenki szereti a rizst főleg a gyerekek nincsenek mindig oda érte.
Én így csinálnám mivel a gyerekek szeretik általában a rántott húst,lasagne-t és a felnőttek még inkább:)
Sok gyerek nem szereti a levesben a zöldségeket. A milánóit, halrudacskát szeretik általában krumplipürével.
Előételnek jó lehet bruschetta.
Gyerekeknek rántott csirkemell csík, krumplipürével.... ha nem is elájulósan sokkolóan életre szóló élmény, baja egészezen biztosan senkinek nem lesz vele, ha biztosra akarsz menni, ez jó támpont.
A felnőtteknek meg... hát ezt igazából neked kéne tudni legalább nagyjából behatárolni, mivel te ismered őket.
Kérdezd meg!, hogy mit ehet, mit szeret.
Csak ennyire egyszerű.
Mert én pl gyerekként is gyűlöltem a rántott húst, halrudat, krumplit, vagy épp a lasagnet. :), a kelbimbóval, lencsével, etc viszont bármikor meg lehetett venni, mert azt imádtam.
Egyrészt tényleg kérdezd meg, mit eszik a gyerek.
Másrészt a rántott hússal ne erölködj, a legtöbb ember nem igazán szereti, csak "illik" megenni. Alasagne meg a legtöbb helyen enyhén szólva katasztrófális, semmi köze az eredetihez, emellett nem feltétlen gyerekek kedvence.
Az édesburgonyás krumplipüré mindenféle sült húshoz passzol, grillcsirke, sült csirkecomb/mell is jó hozzá vagy fasirt, töltött hús is, meg párolt zöldségeket is adhatsz mellé, gyakorlatilag bármit lehet.
Elöétel nem feltétlen kellene, esetleg valami könnyü zöldségleves, de a gyerekek többsége nem igazán levespárti, csak a szülök eröltetik beléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!