A hagyma héja alatti első fehér, de keményebb héjat még le szoktad hámozni?
Figyelt kérdés
2023. jan. 19. 16:39
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
32 szavazat
2/6 anonim válasza:
Igen, de csak azért, mert nekem így egyszerűbb meghámozni, csak belevágok és egy mozdulattal lepattintható, könnyebben leválik, mint a felette lévő réteg.
3/6 anonim válasza:
Bizonyos ételekbe még a száraz héj is rajta maradhat a hagymán, attól sem lesz baja, sőt szép színt ad az ételnek (pl kocsonya)
Megpucolva meg lényegében pazarlás, ha a fehér, nem elszíneződött, nem hibás részeket is kidobjuk.
Akkor dobom ki, ha hibás, sérült, nem az a probléma, ha a hagyma kemény, sőt sokkal rosszabb, ha puha, az már a romlásjele lehet, akár úgy is hogy a közepe zöld, és a tárolt tápanyag egy részét felélte a növény.
4/6 anonim válasza:
Ha olyan kemény rész, mint maga a héj - tehát nem tudod összerágni - akkor az héj, tehát leszedem, ha annál puhább részről beszélünk, akkor az szépen megfő, tehát maradhat.
5/6 anonim válasza:
Nem pazarlunk. Még a barna külsőt is megesszük.
6/6 anonim válasza:
Ha már kemény, akkor ehetetlen órákig való főzés után is.
Ha a hagymát főzés után kidobod (húsleves), akkor a barna héját is belerakhatod a színe miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!