25 főre hány kiló húst vegyek ?
7-8kg hús kell.
krumpliból kb 10-12kg
hagymából, hát én olyan 8-10 fej hagymára saccolom.
Ennyi főre? meg annyi húshoz? Plusz azt írtad megtermett embereknek, így gyanítom lesz fogyasztás, szerintem a 10kg reálisnak hangzik.
De keress receptet a neten, aztán szorozd fel.
Vagy várd amíg valaki jobban tájékozott add más paramétereket.
Ha mindenki csak 1-szer szed, akkor is a minimum 30 deka/adag, de ha van bőven kapacitás, akkor a 40 is teljesen reális.
Ez egy kicsit több, mint a 2-es válaszolóé, ha beszorzom 8-10 kg-ra jön ki, de tekintve a vendégek összetételét, szerintem ez reális.
Ilyen pöri jellegűekből egy éttermi adag kb.22-25 deka körül mozog
Ha elhúzódó a buli, és várható, hogy többször is akarnak enni, azt már neked kell kitalálnod, hogy mennyivel fejeled még meg ezt a mennyiséget.
Ez egy egyszeri, de nagyon bőséges adag.
Krumpliból tisztítva nettóban minimum 40 dekát számolnék, az egy olyan "kicentizett" mennyiség, (éttermi összehasonlításban ott ilyen jellegű köretnek 30, max 35 dekát számolnának, de az átlag adag, nem ilyen xxl-es)
szóval tekintve hogy "megtermett férfi emberek"
és a hússal is arányban kell lenni, nem lenne nagy túlzás az 50 dkg/fő.
Tisztítva.
A hagyma ugyan nem volt kérdés, darabra én azt nem tudom, kb. 25-30 deka hús-kilónként az egy optimális arány. NEM (csak) a hagymától van szaft, ez technológiai kérdés, ebbe most ne menjünk bele. (csak mert szoktak nemnormális mennyiségű tanácsok is elhangzani a hagyma mennyiségével kapcsolatban)
7-es vagyok!
Látom mire leírtam már megy is a vita! :D
"10-12 kiló az nem sok ?"
De!
De nektek sok kell! :D
Esetleg ha a krumplis pörkölthöz még kenyeret is esztek, akkor lehet csökkenteni a krumpli mennyiséget.
Amúgy odaírtam a 7-es válaszba az éttermi átlag mennyiségeket, azok alapján el tudod dönteni, hogy azt mondjuk 20-30 %kal, vagy amennyivel jónak látod, megemeled.
...megint 7-es, csak hogy tiszta legyen, (mert a krumpliról megy a vita)
a 7-es válaszol első fele, a 8-10 kg, a húsra vonatkozik.
"6 kg hús elég, hozzá 2 kg hagyma, 8 kg krumpli."
:D)))
Haver, szerintem te ilyen társaságba ne menj főzni, mert a végén téged esznek meg! XD
4-es!
Amit leírtál, az amúgy egy átlag a la-carte étteremben egy szokásos adag.
Csak tudod az úgy van kitalálva, hogy a legszélesebb vendégkör is meg tudja enni. Az aránylag kisebb étvágyúak is.
A nagyobb étvágyúak meg esznek előtte egy levest, utána egy desszertet.
Ami itt nem lesz.
1 főétel lesz, egy egytál étel, és ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!