Milyen jó csoki-és tejmentes (növényi/állati) sütik vannak?
Többféle tejmentes és növényi alapú sütemény létezik. Például:
Szójababtej, mandula tej, kókusztej, rizstej alapú sütemények
Csokoládés sütemények, melyekben a tejcsokit helyettesítik tejmentes csokoládéval
Magvakból és diófélékből készült sütemények, mint a diós- vagy mogyoróvajas keksz
Gluténmentes, lisztmentes sütemények, mint a kókuszlisztes vagy mandulalisztes sütemények
Vegán sütemények, melyekben az összes állati eredetű termék helyettesítve növényi alapú termékekkel
A receptek sokasága számos lehetőséget kínál, hogy kipróbálhassa, melyik a kedvence.
" tejmentes (növényi/állati)" ezt úgy értettem, hogy jó lenne ha semmilyen tej nem lenne benne
Csokimentes meg azért kell, mert nem eszik csokit akinek csinálnám.
Krémes sütire gondoltál, vagy milyenre? Mert nekem most így hirtelen egy jutott csak az eszembe, a kókuszcsók, viszont az ugye nem krémes, meg aztán eléggé villámsüti. Viszont itt van a recept, én ez alapján csináltam már. [link]
Egyszerű, de finom.
Gyümölcsös kevert olajos piskóták.
Pl.:
5 nagyobb tojás (vagy 6 kicsi)
30 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl olaj
csipet só
Fél zacskó sütőpor
Ezt az egészet egyszerre alaposan kikevered, kivajazott-lisztezett tepsibe öntöd és nagyon gazdagon megszórod valamilyen kimagozott, lecsepegtetett befőttel. Nekem egy tepsihez 2 üveg házi befőtt kell. Azért házi, mert az dúsabban van rakva, nem csupa lé.
(Semmi gyümölcslisztezés, nem süllyed le!)
Előmelegített sütőbe tolod, közepes lángra és 30 percig nem is nézegeted. Utána tűpróbával ellenőrzöd, hogy nem ragad e a közepe. Nekem 40-45 perc alatt sül meg, de attól függ milyen vastag a tészta, lehet, hogy neked a 30-35 perc is elég lesz. A tetejét még melegen vaníliás cukorral megszórod.
(Ha magadnak sütöd és turbózni akarod, 1 tábla tejcsokit is apróra vághatsz és közé szórod. Azért tejcsokit, mert az étcsoki kemény marad.)
Esküszöm, hogy összerakni kevesebb idő, mint ezt leírni.
Előnye, hogy nem szárad ki az olaj miatt, nyugodtan egy-két nappal előtte is megsütheted, csak ne vágd fel előre.
Milliószor megsütve és kifogástalan!
#3 valami kekszre van piskótára, ami magában is jó (pl mint a brownie)
De majd kipróbálom amit linkeltél
#4 köszönöm :)
Kisebb tepsihez
Paradicsomos pite
4 tojás
15 ek. cukor
7 ek. étolaj
15 ek.kifőtt paradicsomlé
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
15 ek. liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Ezeket összekeverni 180-200 °C-on tű probaig. Mi nagy tepsihez
6 tojás 23 ek. cukor, liszt paradicsom 10 ek. étolaj 2 mk. Címet másfél sütőpor másfél vaníliás cukor. Ja és a tetejét Meg szórjuk porcukorral. Mindig a legnagyobb tea szűrővel szitáljuk rá az őrölt fehér cukrot kavedaralon darálom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!