Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált őszibarack süti recepte...

Bevált őszibarack süti receptet írnátok? (olyat, ami két részből van összeragasztva és kristálycukorban megforgatva)

Figyelt kérdés
2010. okt. 2. 14:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Anyukámtól megkaptam a recept füzetét, amibe csak a tutit irta bele, mert Ő már nem süt, 80 éves. Benne van a barack, de nagyon nehéznek tünik.
2010. okt. 2. 15:34
 2/9 A kérdező kommentje:

Megtennéd, hogy beszkenneled és átküldöd priviben?

Vagyunk hárman lányok, remélem, megbírkózunk vele.

2010. okt. 2. 16:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Erre vártam , ha nem érdeklődsz, minek irjam le, hosszú a recept. Én csak ide tudom leirni, mert nem értek a géphez. /50/N/. Na szóval BARACK. : 30 dgk cukor, 2 tojás sárgája, 20 dkg zsir, elkeverni, aztán 2 dcl tej, 3 evőkanál liszt, mokkás kanál szódabikarbóna- összekeverni.itt 2 órát pihen. Aztán 75 dkg lisztet kell gyúrni hozzá. Kis gombócokat formázni, sütő papirra tenni ,jó meleg sütőben világosra sütni.Ne érjenek össze, nőni fognak. Kihülés után a barackok közepét ki kell kaparni, majd megtölteni, és kettőt össze ragasztani. Töltelék:
2010. okt. 2. 16:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Töltelék: A barackból kikapart tésztát eldörzsöljük. Meglocsoljuk rummal kb 20 dkg porcukor, egy evő kanál kakaó, l0 dkg vaj, kevés barack lekvár, hogy tölthető állaga legyen.Ezzel a töltelékkel összeragasztunk két fél barackot.Az összeragasztott fél barackot gyorsan vanilia aromába mártjuk -/szerintem befesteni is elég/ majd mindkét felét tojás fehérjébe mártani.Mikor tojásos körbe, akkor durva kristály cukorba forgatjuk. Hagyjuk megszáradni. Ennyi. Na most már én is emlékszem, hogy többször csinálta az Anyu, és nagyon jó és szép volt a barack. Ügyesek legyetek .És kiváncsi vagyok mi lett?
2010. okt. 2. 16:28
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. Ha jövő hétvégén összejön, megcsináljuk (főleg ha a fiúk nem sírnak ki más sütit).

Csak vanília aromát kell majd vennünk hozzá.

Anyukád a "levelét" hogy csinálta?

Különben nem sokkal vagy idősebb tőlem, én is közelebb vagyok a 47-hez, mint a 46-hoz (a másik két lány a lányom, de együtt szoktunk sütni, mert minimum 6 személyre kell, és az már mennyiség)

Mégegyszer köszi!

2010. okt. 2. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Felhivtam az Anyut, de Ő nem szokott levelet csinálni, nem volt elég kreatív- mondta. De szerinte marcipánból lehetne talán. Következő kérdésnek tedd fel ezt, ki hogy csinálna levelet? Szép a családod. Nekem egy Fiam van, 34 éves, és 11 éves Unokám. Holnap én sem sütök, mert a választáson fogok izgulni. Köztisztviselő vagyok, most nem dolgozom benne, de a változásra szomjazunk Kolleganőimmel.
2010. okt. 2. 16:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy még azzal is fáradtál, hogy felhívd anyukádat.

Hát a marcipán levél valószínűleg kimarad, mert rajtam kívül senki nem eszi meg a marcipánt.

Holnap nálunk is szavazás (csak mint szavazók), azután kert takarítás (falun lakunk és még elő kell készíteni a kertet az őszi szántáshoz)

A fiúk (a férjem és a 2 vőjelölt) inkább Rusei sapkákat szeretnének a jövő hétvégére, de azt tovább tart megcsinálni, mint amilyen gyorsan fogy (de nagyon finom)

Az unokád fiú vagy lány? Közel laknak? Jó dolog, hogy még a dédit is megismerhette. (az én nagymamám 10 éve halt meg, sokkal elnézőbb volt a dédunokákkal, mint az unokáival)

További jó hétvégét, és remélem bejön a választási reményetek.

2010. okt. 2. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Ez a barackos recept nagyon tetszik ksözönöm ki fogom próbálni.
2010. okt. 2. 20:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Az őszibarack levélkék, általában Mamáknak van piszpangjuk, (ez egy örökzöld bokor) abból kettesével tűzdelni, nem ehető de annyira jól mutat!!
2012. aug. 10. 22:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!