Mi az igazán jó pizzatészta titka?
Figyelt kérdés
Sok házi pizzát ettem már, de egyik sem olyan, mint amit egy jó étteremben csinálnak. Maga a recept nem jó a házi tésztánál, vagy a sütő a gond? Segít, ha egy konkrét programmal használom a sütőt, vagy az tök mindegy?2010. okt. 2. 12:42
1/5 anonim 



válasza:





Hát szerintem az én házi pizzám kenterbe vágja a pizzériást, legalább is midnenki nagyon szereti. Anno, még a szomszédéknak is én sütöttem. Igaz az én tésztám vastag lesz, de így szeretik
2/5 anonim 



válasza:





A jó pizzatészta titka a jóminőségű liszt(az olaszok dupla nullás lisztet használnak),és a gyúrás,hogy jó hólyagosra gyúrod a tésztát!Legalábbis nekem ez vált be,mert én is rengeteg pizzatészta receptet kipróbáltam itthon!
3/5 A kérdező kommentje:
És neked melyik pizzatészta recept vált be a legjobban? Én a vastag pizza tésztát nem szeretem, csak az igazi eredeti olasz fajtát.
2010. okt. 4. 18:57
4/5 anonim 



válasza:





Nekem azóta nagyon finom mióta a dagasztógép keveri nem én, mert nem tudok annyi levegőt belevinni kézi dagasztással.
Egyébként leírom azt amit mi a pizzériában használtunk :
1 kg bontottuk le:
1 kg liszt, 5 deka élesztő ( nem volt idő kelesztgetni, por állagút használtunk természetesen), 2,5 dkg só, 1 dl olaj, 0,5 l víz. Cukrot élesztőt vízben felkavartuk, ezt belevágtuk a dagasztóba az meg összegyúrta.
elektromos kemencében sütöttük, erre itthon nincs mód.
5/5 anonim 



válasza:





Nekem ez a pizzarecept vált be [link] a legjobban,sokat kipróbáltam már...
Ennek vastag a tésztája,és jó a tészta állaga is!Jah,és csak "élő" élesztőt használok,a porélesztő nekem olyan mű... Amúgy én is konyhai géppel dagasztom,és legalább 5-6 percig,mig szép hólyagos nem lesz a tészta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!