Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilveszterre párolt káposztát...

Szilveszterre párolt káposztát szokás csinálni vagy inkább párolt lila káposztát?

Figyelt kérdés

2022. dec. 29. 22:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő isteni finom, egyikkel sem lőhetsz mellé. Karácsonyi vacsora mellé én is ezt készítettem, pedig vagy 8 éve mindig a krumplisali volt a nyerő. Mondanom sem kell elfogyott mind a 3 kg káposztából készült dinsztelt kápi. Most szilveszterre is meg tudnám enni.
2022. dec. 30. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
77%
Mi sörös malac sültet szoktunk lila párolt káposztával!
2022. dec. 30. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
A lila jobban mutat.
2022. dec. 30. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
32%
13# !12# vagyok igen! Mivel mi csináltunk töltött káposztát is Karácsonykor ezért a lila szerintem jobban illik mutat a sültekhez! Karácsonykor volt kacsa is, de ahhoz nem volt lila káposzta pedig ahhoz is illik! De akkor már sok lett volna a káposzta! :) Igy inkább malac sülthez lesz szilveszterkor!
2022. dec. 30. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
71%

#14

Egyébként köszi a #12-es kommentedet! Mi is sörös malacsültet szoktunk csinálni, meg csinálunk most is. Viszont ahogy olvastam a válaszod döbbentem rá, hogy nincs sör! 😅 Tegnap óta éreztem, hogy valami nem stimmel a malacsülttel, de nem jöttem rá mi :D

#13 vagyok.

2022. dec. 30. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15!

(én a 7-es vagyok, csak úgy pofátlanul beleugatok az istentiszteletbe)

Bocs, ha nagyon off..


Szilveszterkor pezsgőt igyál, ne sört! :)

Malacra pocsékolni, meg értelmetlen!

Nem tudom honnan jött ez a városi legenda, lehet, hogy létezik valami bajor sörös csülök, vagy nem tudom...


De egy szilveszteri bőrös malacra vétek sört tenni!!!


A bőr dehidratálása a lényeg!!!

Hogy sütés közben teljesen felhólyagosodjon, és ropi könnyedségűvé, és ropogóssá váljon!

Ne egy szívós csúzlivá! (amilyenné a sör teszi!)


Nem kell sör!

Sózd be a bőrt, most! És tedd a hűtőbe a húst, ledefetlenül.

A só vízelvonó hatású, és a hűtő cserélődő levegője is szárítja a bőrt.


Holnap, sütés előtt kapard le a bőr felületéről az átnedvesedett sót, töröld szárazra a bőr felületét papírtöllővel.

Irdald be, majd sózd újra, friss, száraz sóval.

Így tedd oda sülni.

Lefedni se kell! Nincs fedő, nincs alufólia, semmi!!!

A hús kiszáradásának elkerülését, a tepsiben lévő elegendő víz garatálja, a bőr viszont legyen szabadon, felső sütési módot is használva!

Így lesz hólyagos, és porhanyósan ropogós a bőr! És nem csúzli gumi!

Boldog Új Évet! :)

2022. dec. 30. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
Lesz lila káposzta is és párolt savanyú káposzta a férjemnek.
2022. dec. 30. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:

#16!

Most már nem, de legközelebb ki fogom próbálni így, ahogy írtad! Köszönöm a tanácsot! :)

2022. dec. 31. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálunk savanyú káposzta van a hús mellé, a sütés végén együtt sült/párolódott a hússal.
2022. dec. 31. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi párolt lila káposztát szoktunk csinálni, azt jobban szeretjük. De a sima párolt káposzta is jöhet.
2023. jan. 7. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!