Szilveszterre párolt káposztát szokás csinálni vagy inkább párolt lila káposztát?
#14
Egyébként köszi a #12-es kommentedet! Mi is sörös malacsültet szoktunk csinálni, meg csinálunk most is. Viszont ahogy olvastam a válaszod döbbentem rá, hogy nincs sör! 😅 Tegnap óta éreztem, hogy valami nem stimmel a malacsülttel, de nem jöttem rá mi :D
#13 vagyok.
15!
(én a 7-es vagyok, csak úgy pofátlanul beleugatok az istentiszteletbe)
Bocs, ha nagyon off..
Szilveszterkor pezsgőt igyál, ne sört! :)
Malacra pocsékolni, meg értelmetlen!
Nem tudom honnan jött ez a városi legenda, lehet, hogy létezik valami bajor sörös csülök, vagy nem tudom...
De egy szilveszteri bőrös malacra vétek sört tenni!!!
A bőr dehidratálása a lényeg!!!
Hogy sütés közben teljesen felhólyagosodjon, és ropi könnyedségűvé, és ropogóssá váljon!
Ne egy szívós csúzlivá! (amilyenné a sör teszi!)
Nem kell sör!
Sózd be a bőrt, most! És tedd a hűtőbe a húst, ledefetlenül.
A só vízelvonó hatású, és a hűtő cserélődő levegője is szárítja a bőrt.
Holnap, sütés előtt kapard le a bőr felületéről az átnedvesedett sót, töröld szárazra a bőr felületét papírtöllővel.
Irdald be, majd sózd újra, friss, száraz sóval.
Így tedd oda sülni.
Lefedni se kell! Nincs fedő, nincs alufólia, semmi!!!
A hús kiszáradásának elkerülését, a tepsiben lévő elegendő víz garatálja, a bőr viszont legyen szabadon, felső sütési módot is használva!
Így lesz hólyagos, és porhanyósan ropogós a bőr! És nem csúzli gumi!
Boldog Új Évet! :)
#16!
Most már nem, de legközelebb ki fogom próbálni így, ahogy írtad! Köszönöm a tanácsot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!