Meddig főzzek egy chillit vagy curryt tartalmazó ételt ahhoz, hogy ezek a fűszerek tuti megfőljenek, ne olyan legyen, mintha a "tasakból vettem volna ki és úgy kaptam volna be"?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az ízük gyorsan belefől, csak azt szeretném hogy a gyomrot minél kevésbé "bántsák".2010. okt. 1. 21:11
1/3 xXxOoOxXx válasza:
Egy pici szódabikarbónát tegyél bele. Gyomorégésre is használ. Igaz, szörnyű az íze, de az ételben nem érezni.
2/3 anonim válasza:
En mindig teszek a porkoltbe, tehat a tobbi fuszerrel egyutt siman beleteszem, s aztan lassu tuzon keszre fozom az etelt.
Ezek a fuszerek ugyanolyanok, mint a fekete bors vagy a piros paprika, tehat nem igenyelnek tobb fozest.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen, egy pörköltnél nem kérdezném meg, viszont egy konzervbabból készült chilisbab gyorsan elkészül. A darált hús szinte már jó mikor a babot és a fűszereket rárakom, ezért kérdeztem. A konzervbab sem igényel nagy főzést, tehát épp csak az ízeknek kell összefőniük. Az pedig gyorsan megvan. De a "kérdéses" fűszerek annyi idő alatt már elvesztik nagyrészt a gyomormaró hatásukat?
A szódabikarbónát majd kipróbálom.Köszönöm.
2010. okt. 1. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!