Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nátrium glutamátot tartalmazó...

Nátrium glutamátot tartalmazó élelmiszerekre miért nem vonatkozik a hamburger adó?

Figyelt kérdés

Ilyen van a levesporokban, konzervekben, Vegetában stb.

Csak a sok sót, cukrot és zsírt tartalmazókra vonatkozik, holott pl. természetes (kezeletlen) sóra szükségünk van, a mangalica zsír nem egészségtelen. A kristálycukrot pedig be kéne tiltani a nátrium glutamáttal együtt.


2011. febr. 25. 15:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az alapon mindent be lehetne tiltani, és egészségesen döglenénk éhen!
2011. febr. 25. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert a nagy okosok, mindezt nem tudják. nekik mindegy, hogy mit és milyen címen csak adóztathassanak.


Illetve tudtommal nagyon jó, dolog ez a na-glutamát. ugyanis függőséget okoz. Függőség esetén meg ugye adót fizetsz.

2011. febr. 25. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Most mi az a kezeletlen só? Miért jó a szürke iszaptartalmú só, kíváncsi lennék? Miért rossz az ha kitisztítják a sót? Miért jó a szennyezett anyag és miért nem jó a tiszta?
2011. febr. 25. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Ne nyugtalankodj! Ami késéik, nem múlik.
2011. febr. 25. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet az olyan káros. Ugyanis külön íz, névszerint umami, aminek külön receptora van, tehát nyilván valóan valamiért fontos a szervezetnek, és rokonvegyületei megtalálhatóak pl a paradicsomban, húsokban, tejtermékekben stb.
2011. febr. 25. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 doboszoli ***** válasza:

A hamburger adó címen futó eszementség, egyike bölcs kormányunk egyéb "kevéssé átgondolt" intézkedéseinek.

És akkor nagyon finom voltam, majdnem nőies.

2011. febr. 25. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

15:25-nek: A kezeletlen só azt jelenti nincs benne csomósodást gátló anyag. Nem baj ha egy kicsit összeáll. A zsidók például ilyen "kóser" sót esznek, ők jól tudják miért.

Ha jót akarsz magadnak, a legolcsóbb, darabos sót veszed meg és eszed. Ne legyen benne kálium-jodid.

2011. febr. 27. 20:15
 8/9 anonim válasza:
nem azért, de a szervezetnek szüksége van jódra. Jódot viszont nem veszünk magunkhoz soha. Így kitalálta néhány tényleg okos enber, hogy azt a sóba keverjük bele, amit ugye mindenki használ rendszeresen, így nem fogunk elhülyülni/elhízni stb
2011. márc. 31. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
A kálium jodid esetében nem a jóddal, hanem a káliummal van probléma,nagy mennyiségben méreg és mit gondolsz mennyi kálium jut beléd ha folyamatosan kálium jodidos sóval sózol nap mint nap.
2011. ápr. 3. 12:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!