Nátrium glutamátot tartalmazó élelmiszerekre miért nem
vonatkozik a hamburger adó?
Figyelt kérdés
Ilyen van a levesporokban, konzervekben, Vegetában stb.
Csak a sok sót, cukrot és zsírt tartalmazókra vonatkozik, holott pl. természetes (kezeletlen) sóra szükségünk van, a mangalica zsír nem egészségtelen. A kristálycukrot pedig be kéne tiltani a nátrium glutamáttal együtt.
2011. febr. 25. 15:17
1/9 anonim válasza:
Ezen az alapon mindent be lehetne tiltani, és egészségesen döglenénk éhen!
2011. febr. 25. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Mert a nagy okosok, mindezt nem tudják. nekik mindegy, hogy mit és milyen címen csak adóztathassanak.
Illetve tudtommal nagyon jó, dolog ez a na-glutamát. ugyanis függőséget okoz. Függőség esetén meg ugye adót fizetsz.
2011. febr. 25. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Most mi az a kezeletlen só? Miért jó a szürke iszaptartalmú só, kíváncsi lennék? Miért rossz az ha kitisztítják a sót? Miért jó a szennyezett anyag és miért nem jó a tiszta?
2011. febr. 25. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Ne nyugtalankodj! Ami késéik, nem múlik.
2011. febr. 25. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Nem lehet az olyan káros. Ugyanis külön íz, névszerint umami, aminek külön receptora van, tehát nyilván valóan valamiért fontos a szervezetnek, és rokonvegyületei megtalálhatóak pl a paradicsomban, húsokban, tejtermékekben stb.
2011. febr. 25. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 doboszoli válasza:
A hamburger adó címen futó eszementség, egyike bölcs kormányunk egyéb "kevéssé átgondolt" intézkedéseinek.
És akkor nagyon finom voltam, majdnem nőies.
2011. febr. 25. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
15:25-nek: A kezeletlen só azt jelenti nincs benne csomósodást gátló anyag. Nem baj ha egy kicsit összeáll. A zsidók például ilyen "kóser" sót esznek, ők jól tudják miért.
Ha jót akarsz magadnak, a legolcsóbb, darabos sót veszed meg és eszed. Ne legyen benne kálium-jodid.
2011. febr. 27. 20:15
8/9 anonim válasza:
nem azért, de a szervezetnek szüksége van jódra. Jódot viszont nem veszünk magunkhoz soha. Így kitalálta néhány tényleg okos enber, hogy azt a sóba keverjük bele, amit ugye mindenki használ rendszeresen, így nem fogunk elhülyülni/elhízni stb
2011. márc. 31. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 A kérdező kommentje:
A kálium jodid esetében nem a jóddal, hanem a káliummal van probléma,nagy mennyiségben méreg és mit gondolsz mennyi kálium jut beléd ha folyamatosan kálium jodidos sóval sózol nap mint nap.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!