Miért nem dermed meg a csoki mázam a sütin?
Kakaós mézeskalács sütit sütöttem, aminek a tésztája szuper, mint a puszedlié.
Azonban a tetejét szerintem elrontottam ugyanis már fél órája nem dermed meg rajta a csoki öntet.:((
Így készítettem az öntetet egy recept alapján:
2 fazék egybe rakva. Alsóban víz. 2 tábla étcsoki felkockázva a felsőbe. Tettem bele 2 ek olajat meg 2 ek cukrot pluszban.
Mikor már elolvadt a csoki és jó folyósan lehetett keverni levettem a tűzről és egyből ráöntöttem a kihűlt tésztára, aminek a tetején van barack lekvár is.
Így kicsit az öntet keveredhetett a lekvárral, de csak nem az a gond..
Szépen el tudtam rajta a mázt oszlatni, de már kitettem kintre a hidegre és fél óra alatt semmi nem történt vele.
Vágtam 1 kockát belőle és nagyon rossz, hogy ropog a cukor a fogam alatt és folyós még mindig a csoki massza. :(
Ha ropog a cukor a fogad alatt, akkor nem oldódott fel megfelelően.
Bár szerintem eleve felesleges a csokimázba cukrot tenni, ha így csinálod, elég édes a csokoládé magában.
Zserbómázat ismerem, az a puszedlira is jó lenne, abban vaj van kakaóval, nem olaj, az olaj nem dermed.
Vagy a jó minőségű ét bevonócsoki, amibe nem kell tenni semmit.
vagy túl sok volt az olaj és az ugye nem szilárdul meg a hidegen
vagy cukor okozta, életemben nem hallottm és ezért nem is csináltm mázat cukorral
vagy nem votl elég a 30 perc a hidegen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!