Mennyi idő alatt dermed meg a csokimáz a torta tetején?
Anyumnak csinálok tortát a 40-ik születésnapjára, ez lesz az első tortám és nem vagyok még képbe pár dologban..
Youtuben találtam egy csokitortás videót..
A fenti kérdéshez kapcsolódóan melegen is be lehet tenni a hütőbe? Ha nem akkor mennyi idő kb. amig kihűl?
A piskótát hogy érdemes félbe vágni?
A recept úgy szól hogy 2 tábla csokit tejszinen kell megolvasztani, nem fog oda égni ? (persze állok majd mellete)
És még egy kérdés: Ha reggel 7 óra fele felkelek (amikor Anyum elmegy dolgozni) és neki állok megcsinálni.. délután 2-3óra fele fogyasztható lesz a torta? ( a csokimázra gondolok hogy nem lesz még "puha" ?)
Előre is köszönöm a segitséget! ☺
"A fenti kérdéshez kapcsolódóan melegen is be lehet tenni a hütőbe? "
Mit? Mi lesz meleg? A piskótát ki kell hűteni, a krémet pedig, ami a leírások alapján ganache szinten -ez utóbbinak egy éjszaka kellene. A csoki máz, ha rendes olvasztott csokirol van szó pár perc alatt megdermed ha hűtőbe teszed.
"Ha nem akkor mennyi idő kb. amig kihűl? " Mi? A piskóta egy óra, a krém egy éjszaka, a csokimaz pár perc
"A piskótát hogy érdemes félbe vágni?"
Kihules után cérnával
"A recept úgy szól hogy 2 tábla csokit tejszinen kell megolvasztani, nem fog oda égni ? (persze állok majd mellete) "
A tejszinbe tedd bele a csokit és úgy melegitsd. Nem kell felforralni csak megolvasztani a csokit a tejszinben.
"És még egy kérdés: Ha reggel 7 óra fele felkelek (amikor Anyum elmegy dolgozni) és neki állok megcsinálni.. délután 2-3óra fele fogyasztható lesz a torta? ( a csokimázra gondolok hogy nem lesz még "puha" ?)"
Igen, ha a krémet előző nap megcsinalod. Ha nem elég hideg, nem tudod felverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!