Mindegyik bacon szalonna túlságosan sós? Ha nem, melyek azok, amelyek nem annyira sósak? Egyet kipróbáltunk múlt héten és nem tudtam megenni, olyan tömény sós volt. Van olyan, amelyben egyáltalán nincs só?
Pár falatot ettem, de mintha csak só lett volna...
Aki nagyon hozzá van szokva az elsózott kajákhoz, inkább most ne írjon, csak olyanok, akiknek rendben van az ízérzékelése.
Köszi!
De most nem vagyok a boltban, azért kérdezem, mert úgy gondoltam, hogy esetleg sokan tudják itt fejből, biztosan sokan esznek ilyesmit.
Nekem pedig nincs ebben tapasztalatom.
Mivel úgy készül, hogy a húst BESÓZZÁK, utána füstölik, ezért egyértelmüen sós ízü.
Ha sómenteset akarsz, az nem bacon, hanem börös hasalja, nyers hús.
A szalonnákat úgy készítik, hogy sóban érlelik.
A szükséges sómennyiséget magá szívja, nem a külső rétege sós.
Az érlelés után még pácolhatják, füstölhetik is.
A sótlan, friss szalonna alap a "zsírnak való", nyersen élvezhetetlen, vagy sózással szalonna készülhet belőle, vagy, amire a neve is utal, kisütik belőle a zsírt, és az lesz a tepertő, töpörtyű.
A bacon "angol szalonna", azt is sóban érlelik, és pácolják is, azért húsos, mert a sertés hasa alján lévő részből készül.
Köszönöm szépen.
Múlt héten ettem ilyet, azelőtt pedig évtizedekkel ezelőtt.
Nem ilyen ízre emlékeztem. Nem rémlik, hogy ilyen extrém sós lett volna.
Az volt a neve (vagy a gyártó?), hogy Környne. Azt ismerted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!