Szalonnasütésnél miért kell egyfolytában forgatni a nyársat? Miért nem lehet pl. 10 percig az egyik oldalát sütni, aztán 10 percig a másikat?
Figyelt kérdés
2022. márc. 31. 17:01
1/5 anonim válasza:
Senki sem tiltja, kipróbálhatod. Én sem forgattam soha folyamatosan. (De a 10 perc szerintem sok lenne :) )
Egyébként egyenletesebben sül, ha folyamatosan forgatod.
2/5 anonim válasza:
A kisülő zsírt nem szokás hagyni belecsepegni a tűzbe, hanem a kenyérre szokás csepegtetni. Utána meg természetes fordítva visszatenni a nyársat a szalonna egyenletes sülése érdekében.
3/5 anonim válasza:
Az élmény része. Amúgy nem muszáj folyamatosan forgatni, ha nem akarod, ritkábban is elég, viszont az általad írt módszerrel szerintem nem szép egyenletesre sülne, úgyhogy néha nem árt.
4/5 anonim válasza:
10 perc alatt szénné is éghet a szalonnád, ha mozdulatlanul tartod azt.
Azért forgatják, hogy egyenletesen érje a hő, ne égjen meg, és a kiolvadó zsír se a parázsra kerüljön, de amikor a kenyér fölé tartod, az kapjon zsírt.
A kiolvadó zsír ugyanis elkezd a gravitáció hatására a parázs felé vándorolni, de ha időben fordítod el a szalonnát, nem csöppen le másik irányban kezd el utat keresni a szalonna felületén, de mire ott le csöppenne ismét fordítod - ha jól csinálod, a kenyér fölé tartva csöpög ki zsír, és a szalonnád sem szenesedik el.
5/5 anonim válasza:
Lehet. A konyhában hogy csinálod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!