Mondanátok bevált receptet mézeskalács díszítésére?
Tavaly készítettem először saját mázat recept alapján mindent betartva, de a végeredmény olyan sűrű lett, hogy nem jött át a kinyomón így alternatív módon lett vele feldíszítve...😅
Fogalmam nincs, mit rontottam el, de kíváncsi vagyok, ki, hogy csinálja, akinek már van bevált receptje.
Mekkora tojásból csináljátok? Miből mennyit raktok bele? Milyen sebességgel essek neki a fehérjének?
Előre is köszi :)
Tegnap volt ilyen kérdés, leírtam ott is: egy tojásfehérjéhez 15 dkg porcukor kell (L-es tojásnál).
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..
IDÉZEM magamat :)
"
elkezded habbá verni, és mikor már félkemény, elkezded hozzáadni az átszitált porcukrot kanalanként. Ja, és közbe egy-két ek .citromlevet is! jó sűrű massza lesz, garantáltan hamar szárad. Zacskóba töltöd, és már írókázhatod is a mézeskalácsokat."
Én magas fokozaton csinálom, mert úgy hamarabb készen van. :-D
De ahogy írtam, kanalanként teszem bele a cukrot, és kb. lehet látni, mikor jó a sűrűsége. Időnként megállíthatod a gépet, és kiemeled a habverőszárat. Ha a ráragadt massza már csúcsos marad felfelé tartva is, akkor pont jó. :)
Mindenképpen szitáld át a porcukrot! Az apró rögök tudják eldugítani a díszítőzacskó apró lyukát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!