Mit csináljak ha anyukám így főz és ezt csinálják?
Mindig hétvégén megfőz az egész hétre, rántott husi, pörkölt, minden. Csinál egy egész lábosnyi kaját ami egy hétre elég.
Viszont ő sosem eszik belőle, a saját főztjéből. Apukám sem tudom mit eszik, mert ő sem szokott belőle enni, mindig valami hideget esznek.
Nekem meg ott van az a rengeteg kaja, ami még aznap finom. De egy fonyvadt 2 napos rántott hús már nem jó, és ezt vagyok kénytelen enni egy egész hétig.
De én ezt nem szeretem, így magamnak szoktam csinálni ebédet a 2. nap után, hogy ne maradékot egyek. És ebből van veszekedés, hogy én mindig megmarad és ki van dobva.
Mondtam már neki, hogy ne főzzön ennyit vagy akkor ők is egyenek belőle, max egy hétig volt ez jó, utána minden visszaállt a régi kerékvágásba és nem egyszer szóltam érte.
Ti is voltatok így, miért nem tud normálisan főzni?
Tedd be a fagyasztóba adagonként akkor nem romlik meg.
Mondjuk a rántott hús nem tudom milyen fagyasztva, de a sült hús, pörkölt, levesek simán jók fagyasztás után is.
Segíts be a főzésben hétköznap.
Én is utálok munka után főzni. Ha még be is kell vásárolnom haza érek 6-ra, ha olyan a kaja 2 órát még fixen rá kell szánnom, addig nincs lazulás mert bealszok.
De ha neked ez nem okoz gondot akkor kérj pénzt, vásárolj be alapanyagot hazafelé és állj neki főzni te. Én is főztem anyámra így. Ő 12 órázott én meg volt, hogy suliból 2kor már itthon voltam. Egyszerű kajákat, mint zöldségleves, tészta szósszal simán csináltam. Változatosabb volt és még segítettem is.
Gondolom nincs ideje többször főzni.
-Szólj neki jó előre, hogy te is főzni fogsz, és rendszeresen!
Tehát már a bevásárlást is úgy tervezze!!!
Tervezzétek meg a hetet, mikor mi lesz!
Ha utólag találod ki, hogy főzni akarsz, vagy akkor mikor már ő megtervezte a kajákat, és bevásárolt hozzá, az már késő.
Ha egyszerű kajákat tudsz főzni, akkor nincs semmi probléma.
Csak a kaja kidobása, de az a megelőző héten egy negyed órás előre tervezéssel könnyen megelőzhető!
-Rangsorold a kajákat. Egy pörkölt, lefedve, jó pár napig eláll minőségromlás nélkül. Azt nyilván ne az első napokban edd meg.
Először a rántott húst edd meg, és így tovább.
-Ha ilyen rántotthús szerű frissensültekből is túl sok van, és nem lehet 1 (max 2) nap alatt megenni, azt is tervezzétek meg előre!
Pl csak a fele legyen rántott, a másik fele párizsi, (az még másnap serpenyőben jól visszamelegíthető)
vagy valami natúr grillezett szelet, valami mártással.
Mondjuk egy gombamártást 10 pert alatt össze lehet dobni, ha jó előre szólsz anyádnak, hogy a rántottnak csak az 1/3-át csinálja meg, nem fogja zokon venni. A többi húst meg megsütöd natúron vagy csíkozva a mártáshoz.
“ A rántott hús pont tipikusan az a kaja, aminek semmi baja nem lesz ha pár napig áll a hűtöben sem ízében sem állagában. Találj ki jobbat.”
Jó sz.rul főzhettek, ha nálatok frissen is olyan szottyadt a rántott husi, mint normál esetben a hűtőben tárolás során
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!