Egy készen megkapott főzeléket hogy lehet sűríteni ha túl hígra sikerült?
Rántással, habarással az a baj, hogy így más dolgokat is teszel bele, (pl plusz zsiradék, plusz tejföl... )
ha kizárólag csak a sűrítés a cél, akkor csak a sűrítő anyagot kell beletenni.
De a lisztet csak olyan ételbe tudod így lisztszórással beletenni, ami zsírjára van pirítva, és a tetején lévő zsírra rászórod, megvárod amíg felszívja, lehetőleg kevergetés nélkül, és utána öntöd fel.
Főzeléknél, pl. vajon párolt zsenge zöldborsót, ha elpárolgott a vajból a víz, és a borsó is felpuhult, meg tudod így szórni liszttel, elkevered, felöntöd tejjel, ízesíted, és kevergetve készre főzöd, ha felsőtt, szépen be fog sűrűsödni.
" nem értek hozzá mit csináljak, minimális vízbe liszt vagy étkezési keményítőt elkeverni és így hozzáfolyatni, "
Dehogynem értesz hozzá, tökéletesen leírtad! A víz legyen hideg, a lisztet pedig csomómentesre keverd! A keményítőt érzed, mikor keverted homogénre, a lisztben könnyen maradhatnak csomók, alaposan keverd el! (akár szűrőn keresztül is a főzelékhez öntheted, de ha alapos voltál, akkor ez fölösleges)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!