Hogy készíted a bejglit?Mi kerül a töltelékbe?
Hagyományos diós mákos érdekel elsősorban.Mi kell még a töltelékbe?
Van ahol írnak a dióshoz pl a citromhéj mellett rum,lekvár,mazsola stb.
Mákoshoz fahéj,lekvár.
Mi a klasszikus Horváth Ilona féle szakácskönyv alapján csináljuk. Ott ír édes morzsát a diós töltelékhez, és búzadarát a mákoshoz, ezeket ki szoktuk hagyni, viszont annyi diót és mákot használunk a fele, harmada tésztához, mint amennyit a teljes tészta mennyiséghez ír. Szeretjük, ha sok a töltelék, és nem higítjuk.
A dióhoz cukros szirupot főzünk, abba megy a darált dió. A mákoshoz tejet és cukrot teszünk. Mindegyiket ízesítjük mazsolával és reszelt citromhéjjal. Mást azt hiszem, nem is nagyon szoktunk bele tenni. A mákos és diós mellett gesztenyéset is szoktunk csinálni.
Mindig ezzel csinálom és meg vagyok elégedve:) Jó és alapos instrukciók, képek:)
A mákosat szoktam citromhéj helyett narancshéjjal csinálni!
Nagyon jó kis karácsonyi íze van tőle!
Őszintén szólva én simán csak beáztatom pár órára hideg vízbe, (narancsot is) utána szárazra törlöm, és reszelem. Nem tudom, hogy ettől mennyivel fogok hamarabb meghalni, de ez van, így csinálom.
Amúgy létezik szárított verzióban is, de az nem olyan jó, illetve dobozos, friss reszelt citromhéj, de az meg baromi sok otthonra. A munkahelyemen szoktam olyat használni.
Amúgy nem tudom, hogy ezeket (akár szárított, akár friss) miből reszelik, simán lehet, hogy ugyanolyan vegyszeres...
5-ös vagyok, na én ezt használom a munkahelyemen:
Annyi, hogy a kelleténél egy picit szerintem vastagabban van reszelve, mert töményen érezni rajta, hogy kicsit keserű, de ettől eltekintve nagyon jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!