Hogy hivják azt a zöldfűszert amit a paradicsomlevesbe szoktak tenni?
Bazsalikomra tippelek, de nem találtam olyan receptet amibe mint apró szárított lenne. Létezik ebből ilyen fűszer, mint pl az őrölt bors? A többi része megvan a levesnek, csak azt a zöld valamit hiányolom belőle.
Más: Durum betűtésztát kapott már valahol valaki?
Ha a hagyományos paradicsomlevesre gondolsz, abban zellerlevél van.
Így készítette anyukád és a nagyid is, sőt így csinálták a napköziben is.
Van ki belefőz még egy egészben hagyott vöröshagymát is, amit a végén kiszed.
Igen a hagyományos menzás levest szoktam csinálni, rántás, kevés reszelthagyma, só, bors, cukor, és 1 liter paradicsomlé koncentrátum, amit főzés közben felöntök vízzel. Akkor ha mégsem a bazsalikom lesz, legközelebb a zeller levéllel folytatom (már ha van abból szárított változat.
Köszi 12-es megy a zöld.
Egy darabka zellert szoktam a paradicsomlevesbe, de ha nagyritkán van éppen zellerszár, az a nagy roppanós zöld, tehát nem a gumósé, akkor inkább azt.
Egyiket sem aprítom fel, és tálalás előtt kivszem belőle, csak ízesítésre szolgál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!