Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kekszes sütit szeretnék...

Kekszes sütit szeretnék csinálni. Régebben ettem valakinél, de már nem jutok hozzá a recepthez. Meg adja valaki a receptet?

Figyelt kérdés
Háztartási kekszből volt csinálva. Valamilyen főzött krémmel voltak a kekszek összeragasztva. Nagyon finom volt... Tudja valaki hogy kell csinálni? Milyen az a krém? (Bocs a béna fogalmazásért, de csak így engedte el a rendszer...)
2008. dec. 25. 19:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
:-( nem látom a receptet...
2008. dec. 25. 22:10
 12/21 A kérdező kommentje:
most már igen! :-)
2008. dec. 25. 22:10
 13/21 A kérdező kommentje:

Ez a túros is jól hangzik!

Gondolat olvasó vagy!

Kaptam egy kg háztartási kekszet, ezért gondoltam a kekszes sütire és két nap múlva lejár a szavatossága a túrómnak! Abból olyan reszelős kakaósat akartam csinálni, de azt hiszem kipróbálom ezt. Elég egyszerű!

2008. dec. 25. 22:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon finom, egyszerű, és nem lehet elrontani sok siker hozzá.
2008. dec. 25. 22:17
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, holnap ezzel a túróssal fogom várni az anyósomékat! :-)
2008. dec. 25. 22:26
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Sima csokipudinggal van összeragasztva,kb 1 napig becsomagolom alufóliába,igy rendesen átpuhul(hűtőben).Ferdén kell vágni,úgy lesz csíkos
2008. dec. 26. 01:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Elfelejtettem:kerek "albert"kekszből szoktam csinálni,de dupla adag kell!!!
2008. dec. 26. 01:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
en azt csinaltam most karacsonyra a csoki pudingot forron ratettem a keksz sorra eaztan meg egy sor kekszet meg egy sor puding igy tovabb a tetejere punding kereul es vegul tejszinhab! ezt osze kell hagyni allni!
2008. dec. 26. 02:48
 19/21 anonim válasza:
100%

Leírásod alapján nem ezt keresed, de ez is keksszel készül, és nagyon finom!

Kell hozzá: 1/2 kg háztartási keksz(szögletes)

Krémhez: 1L tej,3cs.vanilliás puding, 2cs. vanilliás cukor,4 tojás,1cs zselatin, 13 ek. cukor,25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.

A tetejére: 1 tábla Katica tortabevonó csoki.

A tepsi alját kirakjuk a keksszel.

Összekeverjük a tejet,a pudingport,a kristálycukrot, a van.cukrot, a 4 tojás sárgáját és a zselatint.Állandó keverés mellet megfőzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját. Ezután a porcukrot a margarinnal habosra keverjük és az előző krémhez keverjük. Az összes krémet a kekszekre öntjük és bevonjuk a csokimázzal. A krém és a csokimáz közzé is tehetünk kekszet, akkor 1 kg keksz kell!( ez a Hideg krémes)

2008. dec. 28. 14:13
 20/21 anonim válasza:
100%

Itt egy újabb recept. Hozzávalók: 1 kg alma,8 dl + 8-10 ek víz,kb. 20dkg cukor, 3cs vanilliás pudingpor, 50 dkg szögletes háztartási keksz, 4 ek kakaópor, 4 ek cukor, 5 dkg vaj.

A meghámozott almát nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba öntjük,5 dl vizet ráöntünk, a 20 dkg cukorral kb. 10 perc alatt puhára főzzük. A vanilliás pudindot 3 dl vízzel kikeverjük és az almához öntjük és kevergetve 2-3 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.

Egy kb. 28x23 centis tepsi alját kirakjuk a keksszela már csak meleg krémet egyenletesen rákenjük. A krém tetejére szép sorban keksz kerül.

A kakaóport a 4 ek. porcukorral meg 8-10 ek. vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzröl levéve a vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére knjük.

Jól behűtjük. Ez idő alatt összeérik és összeáll.Így szépen lehet szeletelni.(ez a Kekszes-almás)

2008. dec. 28. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!