Töltött káposztához elő kell főzni a fejeskáposztát, hogy hajtogatható legyen a töltésnél, vagy nyersen is kezelhető?
Nem kell főzni, forró sós és ecetes vízbe kell tenni a káposztát (torzsajat előtte kivagni, hogy a levelek közé könnyen bejusson a forró víz) es szépen maguktól lejonnek a levelek.
Ettől a káposztalevel meg merev marad, és nyers, de nem törik annyira, be lehet hajtani.
Felénk forrázni szokták, hogy ne törjön.
Ha nyári káposzta, aminek kemény, ritka és erős levelei vannak, annál esetleg még a levél kidudorodó főerét is levágják a levél alsó oldaláról.
Többnyire azért a piacon veszünk savanyított harasztot. Mármint, ha használunk egyáltalán, mert enni nem nagyon szeretjük, ezért többnyire csak úgy simán, burkolat nélkül kerülnek a gombócok a káposzta közé.
Mifelénk az édeskáposztalevélbe vagy szőlőlevélbe töltött hús a tőtike.
A savanyú káposzta levelébe töltött hús, jóféle, előre főzött, kockára vágott csülökkel, a töltött káposzta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!