Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött káposztához elő kell...

Töltött káposztához elő kell főzni a fejeskáposztát, hogy hajtogatható legyen a töltésnél, vagy nyersen is kezelhető?

Figyelt kérdés
2022. dec. 1. 23:10
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell főzni, forró sós és ecetes vízbe kell tenni a káposztát (torzsajat előtte kivagni, hogy a levelek közé könnyen bejusson a forró víz) es szépen maguktól lejonnek a levelek.


Ettől a káposztalevel meg merev marad, és nyers, de nem törik annyira, be lehet hajtani.

2022. dec. 1. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyersen nem tudsz vele dolgozni, minimum le kell forrázni.
2022. dec. 2. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
83%
Én savanyított káposztából szoktam. Az hajlik is finomabb is
2022. dec. 2. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Felénk forrázni szokták, hogy ne törjön.

Ha nyári káposzta, aminek kemény, ritka és erős levelei vannak, annál esetleg még a levél kidudorodó főerét is levágják a levél alsó oldaláról.

Többnyire azért a piacon veszünk savanyított harasztot. Mármint, ha használunk egyáltalán, mert enni nem nagyon szeretjük, ezért többnyire csak úgy simán, burkolat nélkül kerülnek a gombócok a káposzta közé.

2022. dec. 2. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 NTBS ***** válasza:
32%
Én nem szoktam forrázni. Igaz én is savanyú káposztából készítem.
2022. dec. 2. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Mifelénk az édeskáposztalevélbe vagy szőlőlevélbe töltött hús a tőtike.

A savanyú káposzta levelébe töltött hús, jóféle, előre főzött, kockára vágott csülökkel, a töltött káposzta.

2022. dec. 13. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Azóta elkészítettem a töltött káposztát. Esélytelen lett volna előfőzés nélkül kezelni a leveleket. Kb. 10 percig főztem, de még az is kevés volt, a belső levelek kemények maradtak.
2022. dec. 13. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
7# Amikor főződ a káposztát a leveleit folyamatosan szeded ki a forró vízből. Mielőtt beleteszed a forró vízbe a káposztát ki kell vágni a torzsáját és így ledobálja a leveleit ahogy párolódik. Egész a közepéig meg tud így puhulni és nem marad kemény.
2022. dec. 14. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!