Felületnövelés!
Gondolj bele, józan paraszt ésszel!
Mire ez egy nagy tömegű tészta lyuk nélkül átsülne, vagy megégne, vagy kiszáradna... de a maghőmérséklet szempontjából is megközelíthető ugyanez a probléma.
Tehát vagy egy nagy tömegű tészta , ami nem lapos, hanem sokkal inkább gömb felületű (ami a legkisebb felület a tömeghez viszonyítva)
Hogy tudod egyenletesen megsütni?
Mint ahogy egy ökröt sütsz nyárson, acél nyársakat szúrva bele, hogy azok bevezessék a hőt a hús belsejéig...
ugyanúgy a tészta belsejében is kialakítasz egy olyan felületet (mint egy fánknál) ahol a hőközlő közeg (kuglófnál forró levegő) direktben hatni tud a tészta belsejére.
Így a maghőmérséklet hamarabb veszi át a megfelelő hőmérsékletet.
Lyuk nélkül , a hőközlő közeg csak a külső felülettel érintkezik, ami a tészta belsejétől mondjuk 6 cm-re van.
Lyukkal, ugyanennek a hőközlésnek a felülete, 2 cm-re kerül a tészta belsejétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!