Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzőcsokiból hogyan kell...

Főzőcsokiból hogyan kell csokimázat készíteni? Kuglófra.

Figyelt kérdés

2021. ápr. 17. 14:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én minden csokiból úgy készítek mázat, hogy gőzfürdő felett kb. egy evőkanál étolajjal felolvasztom, majd ráöntöm az adott sütire
2021. ápr. 17. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
35%
úgy, hogy nem főzőcsokit veszel, hanem rendes étcsokoládét.
2021. ápr. 17. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Tortabevonót kell venni. Gőz fölött megolvasztod, és vagy olajjal, vagy pici vajjal/margarinnal (tök mindegy melyikkel) lágyítod. Így nem lesz kőkemény a csokibevonat. Anyu mindig margarint használt hozzá + egy pici rumaromát is. Az jól megy a csokihoz. Plusz ajánlott ét tortabevonót használni, és jobb minőségűt. :)
2021. ápr. 18. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

Tortabevonó, margarin, rum-aroma persze...

Vegyél eleve normális étcsokoládét, sótlan 82%-os vajat és rumot.


[link]


"A parasztasszony a kastélyban


A szegény paraszt feleségét mindig felhívatták a kastélyba, ha nagy vendégség ígérkezett. Segített akkor ott a szakácsnak, aki maga is igen nagy úr volt. A parasztasszony fát aprított, krumplit hámozott, baromfit tisztított, tortakrémet kevert - aztán odahaza mindenről egy ízig beszámolt hites urának.


- Micsoda dínomdánom volt megint! Micsoda lakoma! Befejezésül eperkrémes torta! Bizony, a gróf urak mind a tíz ujjukat megnyalták utána!


A paraszt hallgatja csak, hallgatja megannyiszor ezt a történetet; egy szép napon aztán vége szakad a türelmének, az asztalra csap, és így kiált:

- No hát egyszer már én is kérek eperkrémes tortát!

- De édes uram - így a parasztasszony -, nincs hozzá eprünk!

- Van aszalt körténk épp elég! Csináld körtével!

- Jó, de vajunk sincs a krémhez!

- Akkor csináld zsírral!

- Honnét vegyem a szép fehér lisztet? Csak az a fél zsák rozslisztünk maradt!...

- Megteszi. Csináld hát rozsliszttel!

- No és a tojás? Tizenkét tojás!

- A mindenségit neki, hát veletek asszonynéppel sehogy se boldogul az ember? Mondtam, asszony, nekem torta kell, eriggy a konyhába, de egy-kettő!


A parasztasszony nekiáll, szitál, kever, süt, vár... aztán egy szó nélkül visszatér a tortával.


Az urának sincs kedve szónoklatokhoz. Csak levág egy szeletet, beleharap, majszolgatja, majd leszögezi: - Látod! - És lassan hozzáteszi még: - Csak azt nem tudom, mit kell ettől a gróf uraknak az ujjukat nyalogatni!"

2021. ápr. 18. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

4-es, nem hiszed, próbáld ki! Nekünk mindig isteni lett a csokibevonat, akár fehér, akár rózsaszín, akár csokiszínű. Bár előbbi kettőből a rumaroma kimaradt.


1000 éves recepteket meg tök felesleges ideírogatni, mivel ma már tök máshogy főzünk-sütünk. De azért aranyos, divatjamúlt anekdota ez. XD


3-mas voltam.

2021. ápr. 18. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Ganache-t készíts, a "főzőcsokit" pedig felejtsd el.


[link]

2021. ápr. 18. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
26%
4-es, tudod mibe kerül a rendes rum? Aranyárban van. Egy 2 decis üveg több mint 1000 forint. A kis rumaroma ellenben a töredékébe sem kerül és pont olyan íze van, mint a rendes rumnak. Plusz, ha mondjuk gyereknek készítesz csokitortára bevonatot, nem hiszem, hogy igazi rumot kéne beletenni. A sótlan 82%-os vajat sem fogod felhasználni egyben. A margarin egészségesebb, plusz nem véletlenül van sütőmargarin a világon. De okoskodj csak, senki sem vesz komolyan. XD
2021. ápr. 18. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
33%
Heteske olvasd el a fentebbi mesét újra, neked íródott.
2021. ápr. 18. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!