Milyen gyakran szoktatok süteményt/ édességet sütni/főzni és miket?
Ti milyen gyakran készítetek ilyeneket vagy milyen gyakran szeretnétek/ mennyire igényelnétek? (Persze most az árak miatt nehezebb édességre költeni, főleg a tej, cukor beszerzése miatt... erről is írhattok, hogy mikről kellett lemondanotok süteménykészítés témában).
(pl almás tészta, kakaós csiga, aranygaluska, madártej, piskóta, puding, torta stb).
Nekem ez hobbi, hivatás, de másban dolgozom. Heti pár alkalommal készül valami. Rézsben vagy egészben elosztogatom.
Mind3nt csinálok vegyesen, éleszots teszta, aprosutemeny, kekszek st. Tenyleg mindne
Teljesen hangulatfüggő. Én akkor tudok sütni, ha van "ihlet".
Van, hogy hónapokig nem csinálok semmit, aztán egyszercsak eszembe jut, hogy hú de jó lenne ez vagy az... és akkor egyszerre kis különbséggel csinálok 4-5-6 féle dolgot.
Ilyenkor ősszel és télen a karácsony miatt többet sütök alapból.
Nem sütök, szinte soha, emiatt ilyen alapdolgok sincsenek itthon, mint: tej, tojás, liszt ecc. így amikor meg neki állnék, és látom, hogy 483929 hozzávaló kell, mégha ennek fele ilyen alap dolog is egyszerűen elmegy tőle a kedvem, így ha egy kis édességre vágyom veszek egy-két fahéjas csigát a boltban, vagy vegán, cukormentes kekszet és oké.
Amít többször készítek és szeretem, az a lekváros amerikai stílusú zabpalacsinta. Ez csak víz, zab és tojás. Cukormentes lekvárt meg veszek hozzá.
Most, hogy jön a karácsony, viszont ráveszem majd magam:
- citrom-krémes tortát
- bécsi kiflit
- mézeskalácsot készítek majd.
Szoktam heti egyszer sütni valamit, pogácsát, kalácsot, kenyeret, perecet.
Az más kérdés, hogy ritkábban édes, de valami mindig van.
Nagyon ritkán. Imádok sütni, de szinte soha nem fogy el, úgyhogy csak akkor csinálok sütit ha megyünk rokonlátogatóba ÉS náluk nincs extra kaja (szóval karácsony, hasonló ünnepek kizárva).
Kevés dolgot utálok jobban, mint kaját kidobni.
Én kb. hetente egyszer vagy kéthente sütök valamit. Mostanában főként lekváros piskótatekercset, de szoktam kókuszkockát, tejespitét, palacsintát.
Nagyon ritkán almás pitét.
Amikor a barátom kéri.
Én nem eszek süteményt.
Régen sokat ettem, étkezési zavar alatt hányásig, szóval azóta utálom. Ha édesség, akkor sk kesz, müzliszelet vagy csoki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!