Erdei gyümölcsös tortakrém?
Sajnos csak fagyasztott erdei gyümölcsöt tudok venni, szeretnék belőle mascarpones-tejszínes tortakrémet.
A gyümölcsöt hogy dolgozzam fel? Főzzem fel zselének vagy simán rakjam bele?
Kiengedjem a fagyasztásból vagy ne?
Ha egy sima egyszerű tejszínes-mascarpone akkor engedd ki és csepegtesd le.
Ha zselébetétnek akarod akkor forrald fel és zselésítsd.
A gyümölcsöt hagyod kicsit felengedni, aztán kocsonyássá turmixolod egy kis cukorral. Kiveszed a tálból, felteszed a tűzhelyre alacsony hőfokon, majd 8-10 darab előre beáztatott zselatin lapot egyenként hozzákeversz. Addig melegíted, míg el nem olvadnak teljesen a lapok.
A melegítés közben felvered a tejszínt (a Hula a legjobb, az nagyon jól felverődik, de tehetsz még hozzá 2-3 zacsi habport). A végén egy habzsákba töltöd a tejszínhab egyharmadát, majd hozzáöntöd a gyümölcsös zselét finoman belekeverve a felvert tejszínhabba, szépen eloszlatva, majd az egészet egy tortaformába öntöd, rá az előre megsütött piskótatésztára. Hagyod megdermedni a hűtőben, és a végén a tetejére a habzsákból rányomod a maradék tejszínhabot, végül végül egész gyümölcssel díszíted.
A világ legfinomabb tortája ez. :)
Mascarpone-t még nem használtam, de szerintem attól megszűnne a torta légiessége, könnyedsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!