Van olyan, aki hordozható mini sütőben készít kenyeret vagy süteményeket?
Kíváncsi lennék, hogy a hírverés mellett valóban alkalmasak-e ilyenek sütésére is. Beesik például a tészta közepe ill. túl egyenetlenül süt, vagy nincsenek ilyen gondok?
Előre is köszi a válaszokat!
A kenyérnek nagyon nagy hő kell, nem pálya, hogy hosszabban sütöd.
Az elején kell 200 fölött, és aztán kicsit lejjebb venni, plusz gőz is kell.... Ehhez nem lesz elég a 20-25 literes kis sütő.
Egy normál sütő 70-80 literes!
Az a baj azzal amit linkeltél, hogy az összeset belinkelted, pedig elég nagy a szórás.
A 2 kW teljesen jó, egy 70 literes sütő is 2 kW-os, márpedig 70 liternyi sütőteret bemelegíteni sokkal melósabb, mint egy 15 litert.
És sokkal inkább az egyenetlenségben látom a problémát, egy kenyér esetében.
Az egyenletes sütésről a leverő természetes konvekciója, vagy légkeverés gondoskodik.
Mondjuk egy 70 dekás kenyér, pláne ha cipó és nem vekni (tehát kerek, nem hosszúkás) nagyon magasra megnő.
Nagyon lentre kell tenni, és még úgy is közel lehet a teteje a fűtőszálhoz, és úgy a fűtőszál szinte közvetlenül grillezné a tészta felületét, mint mondjuk egy melegszendvicset.
Mert az egy dolog, hogy beállítod pl. 200 fokra, és annyi lesz középen a sütőben, de a fűtőszáltól 3 centire baromira nem 200 fok lesz!
Szóval mindenképpen arra törekednék, hogy nagyobb űrmértékű legyen, a másik szempont pedig a szigetelés, mert ezeknek se az anyaga, se az ajtaja nem föltétlenül a legjobban szigetelő.
Ezeket a szempontokat figyelembe véve, abszolút működőképes a dolog!
Én pl. 1-2 személyes háztartásban élek, de kicsit megbántam, hogy egy normál méretű nagy döggel foglalom a helyet a konyhában, mert arra, amire használom, egy ilyen kicsi is megfelelne.
De ha már ilyen minisütőt veszel, mindenképpen valami komolyabb darabot vegyél!
2-2 fűtőszál alul, felül, vastagabb anyagból, jó ajtóval, egy masszívabb darabot, ne valami 30 centis pléh dobozt, amibe beszereltek egy csoffadt fűtőszálat.
" az előmelegítés hiánya még nagyobb baj lehet.."
Miért lenne ez baj?
Hát melegítsd elő! Mi tiltja? Nyilván elő kell melegíteni, sőt, ahogy elhangzott, forró vízzel az aljában kell előmelegíteni, és az első 10-15 percben lehetőleg telített gőzben sütni, ha mondjuk kenyérről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!