Tortakrém recept? Valaki segítene?





Torta alapnak piskóta, vagy vajas tészta: (175g puha vaj
175g cukor
140g liszt
50g mandulaliszt (lehet helyette lisztet hasznalni)
½ teáskanál sutopor
3 tojás)
1:1 tejszín es étcsoki össze olvasztva, kihutve, habosra keverve.





A tejszines tortakremek ha hagyomanyosan keszulnek, sok helyen felremehetnek. Ezert javasolnek inkabb olyasmit mint a street kitchen A tökéletes, sgaftos, csupa csoki torta receltje.
Az én kedvenc tortakrémem viszont ez [link] Nem biztos hogy kezdőnek való, mert a tojás vagy be sem sűrűsödik vagy összeugrik, de ha valaki turelmes es lassan kevergeti akkor ez egy szuoer receot, tartós is, biztosan nem csúszik szét a torta.





"A tejszines tortakremek ha hagyomanyosan keszulnek, sok helyen felremehetnek. "
Pl hol? A ganache-nal egyszerűbb recept nem létezik, nem tud "félre mennu"










Egyszerű piskóta:
(annyi tojás, ahány tojás liszt és cukor)
( szerintem elég ennyi)
-5 db tojás( elválsztva sárgáját a fehérjétől)
-5 kanál liszt
-5 kanál cukor
-egy vaníliacukor
-2-3 kanál kakaó
-1 sütőpor( ezt lehet mellőzni, de én szoktam bele tenni)
Elkészítés: a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk apránként a cukrot, vanília cukrot, a lisztet és a kakaót, sütőport majd a tojás sárgáját (ilyenkor ajánlatos, csak óvatosan fakanállal elkeverni, hogy ne törjön össze a hab). Megsütjük, 10-15 perc alatt.
Csokis krém:
-felverjük a tejszínhabot(egy literből, 4 piskótalapból álló tortára elegendő lett)
-olvasztok egy tábla csokit, összekeverem egy- két kanál mascarponéval és ha kicsit kihűl hozzáadom a tejszínhabhoz ( én három részre szoktam osztani a habot 3 tábla csokit olvasztva)
Hagyom kicsit állni a hűtőbe keményedjen egy kicsit meg a hab.
Az összerakásnál a piskótát meg szoktam locsolni meggybefőtt levével, a meggyet pedig a piskótalapok közé rakom.
Csokimáz a tetejére: 100 ml tejszínt megmikrózok és 100 gr étcsokit elolvasztok benne, majd rácsepegtetem a szélére.
Ha esetleg túl csömölős a krém, én még szoktam hozzáadni 1-2 kanál jaurtot.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!