Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzát szeretnék sütni tészta...

Pizzát szeretnék sütni tészta recept kellene?

Figyelt kérdés
2010. szept. 28. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
1/2 kg liszt, 2,5 dkg élesztő, só, cukor, olaj és langyos víz. Ez a legegyszerűbb és a legfinomabb pizzatészta. A lisztet tálba, bele a sót, belemorzsolod az élesztőt, kis kristálycukrot szórsz rá az élesztő kedvéért, langyos vízzel kikevered és teszel bele úgy 1/2-1 dl olajat is. Miután összegyúrtad azonnal olajozott tepsire rakod, nem kell keleszteni, megpakolod mindenfélével és már sütheted is. Úgy tudom, ez az eredeti pizzatészta.
2010. szept. 28. 09:44
 2/7 A kérdező kommentje:
szia köszönöm a gyors választ fel kell futtatni az élesztőt???mikroba elég nem csináltam még soha élesztős dolgot:-)
2010. szept. 28. 09:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

50 dkg finomliszt,

10 dkg Rama margarin

10 dkg étolaj

1 tojás sárgája

2 dkg élesztőt tejben felfuttatni, amibe kell egy kicsi cukor is

pizzamártás

2 evőkanál olaj

1 teáskanálnyi reszelt hagyma

bors

késhegynyi babérlevélpor- vagy egy babérlevél

rozmaring,oregano - 1-1 teáskanál

1 kis doboz sűritett paradicsom

a végén még a paradicsomos dobozzal teszel bele kétszer vizet

2010. szept. 28. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

jajj, elfelejtettem a végére odairni, hogy ne mikróban csináld az élesztő felfuttatását.

Tűzhelyen megmelegited, kis cukorral a tejet, nem kell, hogy forró legyen, és utána teszed bele az élesztőt. Látni fogod mikor van kész, kicsit felhabosodik a tejben

2010. szept. 28. 10:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló vagyok, az első tésztához, futtatni sem kell.
2010. szept. 28. 10:22
 6/7 Kriszti83 ***** válasza:
100%
Egyszerűen: 1/2 kg liszt, hozzá 1 tasak instant élesztő (nem kell futtatni), só, cukor, oreganó, kevés langyos víz és olaj.
2010. szept. 28. 10:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, futtatott elesztovel jobb. :) Legalabbis, ha a vastag tesztat szereted.

Amugy, en modszerem: futtatott eleszto, dagadni hagyott teszta, es a teszta 2x-es lapozasa mint a retesnel (csak azt tobbszor hajtjuk. :) Igy egy sutes utan nagyon vastag, es omlos szinte "sutemenyszeru" tesztat kapunk. En igy szeretem.

2010. szept. 28. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!