Mikróban elkészíthető ételek?
Hetekig gáz nélkül maradunk és egy mikróval kellene megoldanom a család élelmezését. (Van egy rezsónk, de eszi az áramot és a mostani áramdíjak mellett inkább csak akkor és annyit használnánk, amennyit nagyon muszáj.)
Nyilván tudom, hogy pacalpörköltet nem fogok tudni a mikróban főzni, de pl régen tudom, hogy volt olyan mirelit hús, amit a mikróban lehetett kisütni. Ilyesmik is jók, ha vannak.
Vagy örülnék tippeknek, hogy a rezsón mit tudnék a lehető leggyorsabban megfőzni. Nagy a család, ételrendelés nem opció.
Üveges szószok, konzevek, amiket csak melegíteni kell. De kurwa drágák szerintem.
A kertben bogracsozzatok előre pörkölteket, bolognai szószt, chilis babot, még töltött káposztát is tudsz, levest, stb.
Amikor költöztünk és nem szállították ki időben a tűzhelyet, akkor én ilyennel oldottam meg a főzést:
Ha megoldható, előre főznék, fagyasztanám, és akkor csak melegíteni kell.
Vagy a rezsón főzhetsz nagyobb adag ételeket, amit több napig esztek,és mikróban melegítitek.
Nálunk tavasszal volt konyhafelújítás, főztem pörkölteket, bolognait, stb, bár a mikró mellett van air fryerem is, abban sültek a mirelit cuccok.
Szerencsére nem kellett minden nap főzni, mert a férjem eszik a munkahelyén, én elmentem kifőzdébe, a gyerek meg még anyatejes volt, de heti 2-3 alkalommal azért összedobtam valamit. Másfél hónapig voltam konyha nélkül.
Rizs, nagyon jól készíthető mikróban, ha van fedhető üveg, vagy kerámia edényed. Bár talán műanyagban is lehet, még sosem próbáltam. Nem kell előre megpirítanod, csak bedobálod a hozzávalókat és elindítod a mikrót. Keverned sem kell. Dupla magas edény kell, nehogy kifusson.
2dl rizs
4-5dl víz
2 evőkanál olaj
só
én még szoktam belerakni vöröshagyma krémet.
Ha be tudsz invesztálni 15-ezret, akkor rezsó helyett sokkal inkább az indukciós főzőlapot ajánlanám. Gyorsabban dolgozik, kisebb energiabevitellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!