Narancsos csokitortához milyen krémet használjak?
Hétvégén magam szeretnék tortát sütni, és elég ritkán szoktam.
A piskótával nem vagyunk barátok, így erre a receptre gondoltam:
26 cm-es formám van, a tésztába tennék reszelt narancshéjat, és narancsaromát. Háromfelé vágnám, a lapokat megkenném narancsdzsemmel, és arra tennék csokikrémet.
Ez így jó lehet?
Ha igen, szívesen vennék a krémhez ötleteket.
Ami fontos:
- Mint írtam, nem sűrűn csinálok ilyesmit, szóval minél egyszerűbb megcsinálni, annál jobb. A gözön főtt tojásos krémtől tartok, magamat ismerve tuti csokis rántotta lenne belöle. :D
- A tömény vajas krémeket nem szeretjük.
- A lányom laktóz érzékeny, szóval olyasmi kellene, amit a legáltalánosabb (ami szinte mindenhol kapható) laktózmentes cuccokból meg lehet csinálni. Tehát Mascarpone kizárt sajnos.
Előre is köszönöm, ha az ötleteitekkel segítetek. :)
Letezik laktózmentes mascarpone is...
De csinálj inkabb ganache csokikremet, mentes tejszínnel.
Tejszínes krémet tudsz laktózmentesből vagy alpro növényi tejszínből. De nem tart eléggé.
A megoldás egy főzött krém lenne laktózmentes tejből amibe teszel pici vajat a végén. Viszont ez csokisból nem működik az állagok miatt.
Szóval vagy a csokis rántotta, vagy a mascarpone vagy nagy eséllyel nem lesz elég tartós és el fog csúszni, vagy nem lesz finom.
E
Köszönöm az ötleteket. Megnéztem ezt a ganachét. Ha a fenti tésztából sütöm a tortalapot, és azt háromfelé vágom (vagy elég kettő, mekkora lesz?), És körbe is akarom lenni, meg néhany bogyót, vagy hullámot a tetejére, akkor mennyi csokiból, és mennyi tejszínnel csináljam?
A laktózmentes csoki és tejszín is jó hozzá?
5: hát nálunk egy kb. 26 centis tortához 4 tábla csoki + 4 dl tejszínből készül a ganache. Összeolvasztás után jól kihűtöm, és habverővel felverem. Nagyon finom könnyű krém lesz belőle.
Ha étcsokit használsz, akkor abban nincs tej. Az én eredeti receptem 2 tejcsoki + 2 étcsoki. De simán jó mentes tejszínnel is. Az is normál tejszín, csak van beletéve laktáz enzim.
#6: Egy tábla csokiból és egy dl tejszínből, felverés után hogyhogy csak egy dl krém lesz? Ilyen krémet még nem csináltam, de ez ellentmond a fizika törvényeinek.
Ok, hogy nem lesz annyi, mint amikor csoki nélkül csak tejszínhabot verünk fel, de szerintem a végén többnek kellene lennie. Vagy tévedek?
#7: Hoppá... Erre nem is gondoltam, mármint hogy nem a laktózt vonják ki, hanem laktázt adnak hozzá. Így is muszáj a csokinak laktózmentesnek lennie, vagy így lehet rendes is?
8: hát te ismered, hogy a lányod mennyire laktózérzékeny. Van, akinek csak kicsit kellemetlenebb, ha fogyaszt ilyesmit - és olyan is van, hogy heveny hasmenést kap.
De alapból minden "laktózmentes" termék igazából nem mentes, hanem hozzáadott laktáz enzimet tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!