Olyan csokitorta aminek a krémjében mascarpone van?
A nagymamám mindig mascarpone krémmel készítette.
Van valakinek bevalt receptje?
Kisfiam 3.szulinapjara szeretnék egy kis csokitortát sütni,nekem tömény ami etcsoki al vagy kakaoporral készül. És emlékszem, hogy a nagymamám mindigascarpone krémmel készítette.
Tippek?
Elég egyszerűen készítette, 3 piskóta lap, natúr, és közé a krém mascarponebol, csokisan, és amikor jött hozta így a tortát, bevonat nélkül, és nálunk keverte be a külső krémet. Akkor láttam h ilyen krém sajtot is tesz bele.
Akkor 16 se voltam, nem érdekelt hogy készíti, csak faltuk! :)
Most 25 évesen, meg már nemtudom megkérdezni sajnos.
A piskóta recept megvan, és az jól megy, más ízben már készítettem.
Ha kakaós a piskóta, akkor nem pluszba teszek kakaót a liszthez, hanem elveszek pár evokanal lisztet és ahelyett teszek bele kakaót. Így nem nehezedik el a tészta, hanem omlós, jó kis kakaós piskóta lesz. :)
Csak a krém recept kéne..
Rmelik h kemény habot vert, gondolom hbatejszint.. És gondolom kell bele kakaopor, mascarpone, de vajon kell még valami?
Habfixalo?
... az előzőhöz: én úgy szoktam csinálni, hogy miután feloldottam a tejszínben a csokit, kihűtöm, és jéghidegen géppel felhabosítom.
Így igazán könnyed krém lesz, és jól kezelhető.
1 kis dobozos mascarpone, 2 zacskó csokipuding (900ml tej), majd ha kihűlt ez a kettő össze
és utána egy kisdobozos asszem 200ml hulala habtejszín
de csak a hulala a jó
tuti bevált recept
Picike torta lesz, szval ez így elég soknak hangzik, utolsó.
Két tortára is elég lenne. 🙈 Lehet a mennyiséget variálni!
? *
Amúgy köszönöm, a ganache más, nemrossz de nekem ez a favorit..
5 dl habtejszín
300 g csokoládé
25 dkg mascarpone
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és az olvasztott csokit.
400 ml ha tejszín minimum 30 zsír százalékos legyen.
250g mascarpone
200 g 50 százalék os étcsokoládé.
Vizgőz felett az etcsokit fel olvasztod. Majd a hideg habtejszínt fel verem lehetőleg a talja is legyen hideg akkor keményebb habot kapsz. Akkor habfixalo nélkül is jó lehet. Ha tutira akarsz menni akkor 200 ml hez kell adni egy csomag habfixalot. Ebbe be lelehet keverni utána a mascaponet de csak itt óvatosan nehogy a tejszinhabb kicsapodjon vigyázni kell hogy ne verd túl . És utána mehet bele az olvasztott csoki ezt már csak spatulaval szoktam össze forgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!