Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mikrohullámú sütőbe be...

A mikrohullámú sütőbe be lehet tenni 2 percre üresen tányért?

Figyelt kérdés
Nekünk otthon nincs mikrohullámú sütőnk, de most más helyen vagyok és itt van.

2022. szept. 19. 07:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

De a #8. hsz is azt írta, hogy a tányér felmelegszik. Akkor ő vsz már tapasztalta.

Igen, persze, azt tudom, hogy sok butaság van a neten.

Csak kérdeztem. Mivel nincs mikrónk, eddig nem is foglalkoztam a témával.

2022. szept. 19. 08:34
 12/22 A kérdező kommentje:
Ti akkor hogyan készítitek mikróban a tükörtojást?
2022. szept. 19. 08:39
 13/22 anonim ***** válasza:
72%
12. Sehogy, mert a tűzhelyrehelyezett serpenyőben szoktam elkészíteni.
2022. szept. 19. 08:42
 14/22 anonim ***** válasza:
56%

Az a tányér melegszik fel, amit nem szabadba mikróban használni, mert az anyaga vagy a máz fémet tartalmaz. Ha ezt melegíted a mikróban, akkor a mikró tönkremegy.

A másik, amiért van, aki azt hiszi, a tányér jobban melegszik, hogy a mikró az ételek belsejét melegíti, ezért a tányér alulról jobban átveszi a höt, mint az élelmszer teteje.

Szóval teljesen értelmetlen ötlet az egész.

Másrészt tükörtojást nem feltétlen érdemes a mikróban készíteni, mert anélkül is pillanatok alatt kész. De ha feltétlenragaszkodsz az ötlethez: egy kisebb tálat/tányért olajozz vagy vajazz ki vékonyan, üsd bele a tojást, a sárgáját óvatosan szúrd ki - azért óvatosan, hogy ne folyjon szét - és letakarva közepes fokozaton melegítsd 1-2 percig.

Kiszúrni azért kell, mert különben "szétrobban" és a mikró tele lesz tojásfecnikkel, a lefedés szintén arra jó, hogy ne spriccelje teli a mikrót.

2022. szept. 19. 08:48
 15/22 anonim ***** válasza:
48%

"A másik, amiért van, aki azt hiszi, a tányér jobban melegszik, hogy a mikró az ételek belsejét melegíti, ezért a tányér alulról jobban átveszi a hőt, mint az élelmiszer teteje."

Akkor biztos én rontok el valamit, de már nem egyszer tapasztaltam hogy a mikrózható edény meleg, viszont a benne lévő étel viszont még alig langyos.

2022. szept. 19. 09:02
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
#15: A mikrózható edény nem azt jelenti, hogy jó a mikróban használni, csak azt, hogy nem lesz baja benne.
2022. szept. 19. 09:10
 17/22 anonim ***** válasza:
51%
16. Akkor honnan tudhatom hogy melyik edény VALÓ a mikróba?
2022. szept. 19. 09:13
 18/22 anonim ***** válasza:
63%

" Akkor honnan tudhatom hogy melyik edény VALÓ a mikróba?"

#17, beteszed úgy a tesztelendő tányért a mikróba úgy, hogy bele állítasz egy átlátszó üvegpoharat félig töltve vízzel, és egy percig melegíted.

Elvileg az a mikrózható tányér, amelyik hideg marad, mialatt a pohárban a víz felforrósodik.

Ha beraksz két átlátszó üvegpoharat a mikróba, és csak az egyikbe töltesz vizet, az üres pohárnak hidegnek kell maradnia... [kivéve persze ólomkristály és más egyéb fémmel szennyezett üveget...]

2022. szept. 19. 10:54
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

A repedt tányér is felmelegszik, amelyikbe beleszivárgott a nedvesség.

Én úgy tudom, létezik spéci tányér, aminek pont az a funkciója, hogy mikróba téve üresen is felmelegszik. Legalábbis van egy régi mikrós szakácskönyvem, ami emleget ilyet, és több receptnél kéri is a szóban forgó a tányér előmelegítését.

2022. szept. 19. 14:27
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

Mikró szempontjából kétféle létezik.

1. alkalmas mikrosütőben való használatra. Ismertetőjegye: hideg marad üresen

2. nem alkalmas mikrosütőben való használatra. Ismertetőjegye: melegszik, de torzul, sérül, olvad, és veszélyes anyagok is távozhatnak belőle.

2022. szept. 19. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!