Miért van az, hogy a mikrohullámú sütő a tányért jobban felmelegíti mint az ételt?
"A porcelán edényed fémtartalma ..."
Ez nem igaz.
A mikrohullám a víz felszínén hozza mozgásba a molekulákat, onnan befelé természetes hőátadással terjed a hő.
Tehát a tányér falánál a legforróbb a víz, onnan melegszik befelé. Így nem csoda hogy a tányér forró.
"A mikrohullám a víz felszínén hozza mozgásba a molekulákat, onnan befelé természetes hőátadással terjed a hő.
Tehát a tányér falánál a legforróbb a víz, onnan melegszik befelé. Így nem csoda hogy a tányér forró."
Ennek meg semmi értelme nincs. Vitatkozni akartam, de nincs min. Gratulálok az indokolatlan önbizalmadhoz.
"Kérdésnek ugyan semmi köze hozzá, de mégis csak leírom. Amikor csak lehet ne mikrózz, mert nagyon egészségtelen, rákot okoz stb, ha érdekel nézz utána, sok anyag van róla."
Azt azért érdemes hozzá tenni, hogy a mikro sütő annyira jól le van árnyékolva, hogy ami abból kilép a külvilágba, annak a mobil telefon hasonló sugárzása akár több százszorosa is lehet. vagyis mobil telefont soha ne használj a fejed közelében. Egy hibátlan mikrosütő becsukott ajtóval nem okozhat töredék akkora veszélyt sem, mint a mobil telefon, ha bekapcsolva a fejed mellé szorítod.
Egyébként a porcelán tányér úgynevezett dielektromos állandójának magas értéke okozhatja a melegedését.
Az üvegre jellemző érték 5-16
A tiszta porcelán 6
A víz 81, de az már egész jól melegszik.
Annak a tányérnak az anyagába valami olyan adalékot kevertek gyártáskor, ami jelentősen megnöveli ezt az értéket. Ha megnézzük az egyes speciális kerámiák permittivitását, akkor igen nagy értéket is találunk. Ki tudja, hogy a keramikus mesternek mi volt a könnyen beszerezhető adalék töltő anyaga.
Fölötte a leves, alatta a sütő fala ill akár fém tányérja.
A gyorsan váltakozó töltés akkora energiát közöl, hogy az felmelegítheti az ilyen anyagot.
Lehet, kicsit túlzottan tudományosnak hangzik a linkben található megfogalmazás, de ez tényleg így működik.
Találtam még példát arra, hogy a kerámia (porcelán) elektronikai alkatrészek melegednek nagyfrekvenciás energia hatására.
Itt egy fórumból találunk pár sort, a kerámia dielektromos melegedéséről: [link]
"Vitatkozni akartam, de nincs min"
Nagyon egyszerű.
Ugyanazt a tányért üresen berakod, ugyanannyi vizet pedig egy vagy több pohárba.
Nézd meg hogy meleg lett-e a tányér.
"Kérdésnek ugyan semmi köze hozzá, de mégis csak leírom. Amikor csak lehet ne mikrózz, mert nagyon egészségtelen, rákot okoz stb, ha érdekel nézz utána, sok anyag van róla."
,,Azt azért érdemes hozzá tenni, hogy a mikro sütő annyira jól le van árnyékolva, hogy ami abból kilép a külvilágba, annak a mobil telefon hasonló sugárzása akár több százszorosa is lehet. vagyis mobil telefont soha ne használj a fejed közelében. Egy hibátlan mikrosütő becsukott ajtóval nem okozhat töredék akkora veszélyt sem, mint a mobil telefon, ha bekapcsolva a fejed mellé szorítod..."
Ez egy nagy butaság, és ha még ebben a megnyugtató tudatban is élsz, legalább me terjeszd, mert az veszélyesebb. Ha a telefont sokkal erősebb veszélynek tekinted, kérlek tedd be a mikrodba, zárd be az ajtaját és próbáld meg felhívni. Mi a mikroválasztásnál az összes márkájúba betettük a boltban és mindegyikben kicsöngött. Ennyire szigeteli le a - te általad is elismert - erős sugárzást. Akkor szerinted mennyi sugárzás szökik ki abból a gépből, aminek az erős sugárzás a funkciója?
Én is használok mikrot, nem védeni akarom, csak ne terjesszünk butaságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!