Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel helyettesithetem a...

Mivel helyettesithetem a Tiramisu elkeszitesenel a Mascarpone-t?

Figyelt kérdés
2008. dec. 22. 18:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én receptembe tejszínes krémsajt kell.

Íme:

Hozzávalók:

1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej

1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej

1 cs. Babapiskóta

1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )

1 rumaroma

1 natúr vajkrém


Elkészítés:

A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.


A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.


Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.

2008. dec. 22. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, az elején elírtam: nem tejszínes krémsajt, hanem natúr vajkrém kell bele.
2008. dec. 22. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom! Kellemes Karacsonyi Unnepeket kivanok!
2008. dec. 22. 18:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Lehet kapni Dr.Oetker-es tiramisu krémet, csak tejbe kell tenni és felverni géppel.Isteni finom, olyan, mintha mascarpone lenne benne!
2008. dec. 29. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
100%

Hozzávalók:

4 nagyon friss tojás,

3 cs.vaníliás cukor,

3 ek.k.cukor,

50 dkg natúr tejszínes krémsajt,

1-2 evőkanál martini vagy konyak,

kb.40 db babapiskóta,

a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,

7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.

a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.


Elkészítés:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.

Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.

2009. okt. 17. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!