Ha a lekvárok/befőttek teteje nem horpad be, tehát benyomható középen a szárazdunszt után, akkor az meg fog romlani? Van alatta egy réteg celofán és fejreállításnál nem folyt ki egyik sem.. nem értem miért nem szívódott be.
Azért nem szívódott be, mert a celofán megakadályozza a vákumképzödést, ezért nem szabad(na) a csavaros tetö alá használni.
Ettöl még nem biztos, hogy elromlik amit eltettél, de nem is kizárt.
Köszi. Cukormentesen tettem el és ráadásul először. Legközelebb kipróbálom celofán nélkül is. Ami furcsa, hogy valamelyik beszívódott, valamelyik nem. Az üvegeket egyébként mosogatógépben elmostam és töltés előtt mikróban vízzel forraltam, a lekvárt pedig bugyogó állapotban tettem bele. Remélem nem lesz baj velük! Köszi a választ, kicsit megnyugtatott
Hasonlóan főzök be cukormentesen lekvárt, paradicsokot, mindent. Volt hogy kb 40bol 1-2 peneszedett, de azok mindig a tetején vagy az üveg nyakánál tehát elmosási hiba lehetett. Ehhez kepest sokkal tobb volt ami benyomhato.
Szoval nagyon nagy esellyel nem lesz baj neked se. Arra azert figyelj hogy a benyomhatoakat edd eloszor majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!