Cayenne chili használható ennél a receptnél?
Ha nem Michelin-csillagos versenyre készülsz, akkor bőven jó lesz... :)))
(a végén tegyél bele egy kis kocka feketecsokit, vagy egy fél kiskanálnyi kakaóport (NE Nesquiket). Zseniális ízt ad)
1. A chilibe mindenki olyan chilit tesz, ami neki tetszik (söt eredetileg több félét tettek bele, egyénileg változtatva(, azaz tehetsz bele, amit akarsz.
2. Az 1-esnek nagyon igaza van, az "igazi" chilibe kevés keserü csoki, vagy "holland" kakaópor jár, és sokkal, de sokkal finomabb úgy. (Természetesen nem lesz "édes" töle, mert a kakaó alapból nem édes, hanem kesernyés, meg emellett van saját íze is.)
Ez ízlés kérdése, maga a chili por semmit sem jelent, édes fajták is vannak, nagyon széles a skála. Tegyél bele, amit szeretsz, és/vagy ami van otthon.
Amúgy egy rendes chili ennél sokkal többféle fűszert kívánna, igen a csokit, de nekem a római kömény is alap (curry meg nem kell bele).
3: igen, római kömény mindenképpen, és koriander is! :)
(nem néztem végig a videót, fogalmam sincs, hogy ebben a receptben van-e..)
Most belenéztem! Kérdező, nehogy rendes köményt tegyél bele, mint a fószer!!! Tök más íze van, mint a római köménynek!
És a leveskockát bele ne tedd! Bűn!
Világbajnok csilis bab teszkós darálthússal, leveskockával, noname csili porral és konzervbabbal...
Koleszos, dobjunk össze valamit mert éhes vagyok kajának még elmenne, de ennél csak jobb recepteket lehet találni.
Attól, hogy néha benyög egy-egy "angolnak szánt" pár szót, nem lesz eredeti, senki nem fogja elhinni, hogy ott élt az illetö, és ettöl még a recept nem lesz egyáltalán jó!
Ez kb a "mi van a hütöben" kategória, egyszer meg lehet enni, ha éhes valaki, de megismételni nem érdemes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!