Lecsót hogyan rakjátok el télre, hogyan készítitek el? Illetve mibe teszitek?
Megfőzöm, és még forrón beleteszem a mosogatógépben 60 fokon mosott üvegekbe. Ennyi.
Soha nem romlottak meg.
Lecsót hogyan rakjátok el télre, hogyan készítitek el? Illetve mibe teszitek?
-----------------------
Megmosod a paradicsomokat, paprikákat. Csak az egészségeseket lehet lecsónak felhasználni. Súlyra számítva egyforma súlyú legyen a paradicsom a paprikával. A paradicsomról húzd le a héjat úgy, hogy forrásban lévő vízbe teszed 2-3 másodpercre, majd kiveszed, megvárod, amíg kézmelegre hűl, majd lehúzod a héját. A paprikákból kiveszed a magházat.
Felkockázod a paradicsomot és a paprikákat, majd egy lábosba teszed őket főzni, amibe egy pici vizet teszel. Ízlés szerint megsózod. Puhára főzöd.
Amíg fő, előkészíted a befőttes üvegeket. Egy lábasban vizet forralsz, amikor forr a víz, egy fakanállal beleforgatod az üvegeket és az üvegtetőket is a forrásban levő vízbe. A lényeg, hogy minden steril legyen.
Amikor a lecsó megfőtt, merőkanállal üvegekbe teszed úgy, hogy színültig legyen. Ha akarsz, egy újjnyi olajat önthetsz a tetejére, ami légmentesen lezárja a lecsót, ilyenkor kevesebb lecsót tegyél az üvegekbe. A tetőt jó szorosan rácsavarod.
Tedd be az üvegeket a sütőbe, de ne kapcsold be a sütőt, csak azért rakd oda őket, hogy ott lassan hűljön ki a forró üveges lecsó. Ha kihűltek, akkor elrakhatod a véglege helyükre.
Tehát nem nagy dolog a lecsó elrakása, csak a sterilizálásra kell odafigyelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!