Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lecsót hogyan rakjátok el...

Lecsót hogyan rakjátok el télre, hogyan készítitek el? Illetve mibe teszitek?

Figyelt kérdés
2022. aug. 18. 10:34
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Megfőzöm, és még forrón beleteszem a mosogatógépben 60 fokon mosott üvegekbe. Ennyi.


Soha nem romlottak meg.

2022. aug. 18. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elkészítem ahogy szoktam (a paprikát roppanósan szeretem benne), üvegbe töltöm, és a tetejére hajszálvékony réteg olajat öntök. Ez "leszigeteli", nem tud megromlani.
2022. aug. 18. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A paradicsomot, paprikát, csípős paprikát összefőzöm, levével együtt üvegekbe töltöm, befőzőautomatába teszem. A hagyma, a tojás, a virsli frissen jön hozzá + rizst szoktunk mellé főzni (azt is frissen).
2022. aug. 18. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 B2man ***** válasza:
68%
Natúr lecsó házilag: Paradicsom darabolva,kissé megfőzve, paszírozón áthajtva. Léparadicsom újraforralva, paprika mehet bele ízlés szerint! Üvegbe töltés, szárazdunszt!
2022. aug. 18. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A "paradicsomlében paprika" nem egyenlö a lecsóval!
2022. aug. 18. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Duenna ***** válasza:
100%

Lecsót hogyan rakjátok el télre, hogyan készítitek el? Illetve mibe teszitek?

-----------------------


Megmosod a paradicsomokat, paprikákat. Csak az egészségeseket lehet lecsónak felhasználni. Súlyra számítva egyforma súlyú legyen a paradicsom a paprikával. A paradicsomról húzd le a héjat úgy, hogy forrásban lévő vízbe teszed 2-3 másodpercre, majd kiveszed, megvárod, amíg kézmelegre hűl, majd lehúzod a héját. A paprikákból kiveszed a magházat.


Felkockázod a paradicsomot és a paprikákat, majd egy lábosba teszed őket főzni, amibe egy pici vizet teszel. Ízlés szerint megsózod. Puhára főzöd.


Amíg fő, előkészíted a befőttes üvegeket. Egy lábasban vizet forralsz, amikor forr a víz, egy fakanállal beleforgatod az üvegeket és az üvegtetőket is a forrásban levő vízbe. A lényeg, hogy minden steril legyen.


Amikor a lecsó megfőtt, merőkanállal üvegekbe teszed úgy, hogy színültig legyen. Ha akarsz, egy újjnyi olajat önthetsz a tetejére, ami légmentesen lezárja a lecsót, ilyenkor kevesebb lecsót tegyél az üvegekbe. A tetőt jó szorosan rácsavarod.


Tedd be az üvegeket a sütőbe, de ne kapcsold be a sütőt, csak azért rakd oda őket, hogy ott lassan hűljön ki a forró üveges lecsó. Ha kihűltek, akkor elrakhatod a véglege helyükre.


Tehát nem nagy dolog a lecsó elrakása, csak a sterilizálásra kell odafigyelni.

2022. aug. 18. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl puhára főzve, mélyhűtőbe, adagonként bezacskózva.
2022. aug. 18. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!