Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem padlizsánkrém...

Írnátok nekem padlizsánkrém receptet?

Figyelt kérdés
Lehetőleg majonéz menteset, olyan igazi finom erdélyi receptet. Örök hála!
2010. szept. 23. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:
majonézeset sajna nem ismerek... :(
2010. szept. 23. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez nem erdélyi ugyan, de szuperegészséges és gyorsan megvan: Összekockázok egy közepes padlizsánt, és 11 percig sütöm a mikróban (víz és bármi egyéb hozzáadása nélkül). A padlizsánhoz teszek két gerezd apróra vágott fokhagymát, pici olívaolajat, egy kocka tofut és kb két deci joghurtot. Kis fehér borssal és kurkumával fűszerezem. (Ez szép sárga színt is ad neki.) Ezt az egészet egyben leturmixolom a turmixgépben. (Az elején kicsit nehezen viszi.) Koleszterin 0, kalória szinte 0, ugyanakkor laktató, és jó fehérje-, vitamin- és ásványaianyag-forrás.
2010. szept. 23. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
En erdelyi vagyok,es a padlizsan kremet csak majonezzel szoktam csinalni.De a nagymamam anno csak ugy csinalta hogy megsototte a padlizsant a gazrozsara teve aztan lehamozta rola a hejat majd ossze topolta kremesre padlizsan vagoval vagy eppen a kes eletlen felevel majd hagymat aprora vagott es ossze keverte a padlizsannal,olajjal soval es borsal.Ugy is nagyon finom es egyszeru.(kb 4-5 evokanal olajjal a 2padlizsant)Probald ki szerintem izlik majd,es tehetsz bele egy kis kanal mustart is.
2010. szept. 24. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja,es meg ami nagyon fincsi erdelyi recept az a zakuszka,azt is keszitik padlizsanosan,az is egy kenyerre kenheto zoldseg krem lenyegeben nagy mennyisegben szoktak kesziteni befottes uvegben,az is fincsi teli kaja.
2010. szept. 24. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindet ki fogom próbálni! Ez utóbbit részleteznéd, ha megkérlek?
2010. szept. 24. 15:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Megsütöm sütőben a padlizsánokat puhulásig. Ha kész lehúzom a héját/ kóstold meg nehogy keserű legyen/, kicsi só , kisfej vöröshagyma reszelve,tubusos majonéz,/ izlés szerint/ Turmixolom és kész.
2010. szept. 24. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Irtam privibe a recit amit kertel:)
2010. szept. 24. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi!!!!
2010. szept. 25. 08:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!