Valami egyszerű és olcsó süti? (lent)
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 egész tojás
1 sütőpor
5 dkg vaj vagy margarin
4 dkg kakaópor
2,5 dl tej
minden alaposan kikavarsz,sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöd a masszát és 180 fokon kb.25 percig sütöd.
A piskóta nagyon egyszerű, és nem is kell hozzá sokminden. Vagy kakaós lepény, az örök nyerő süti :)
ja még azt szeretném írni a kakaós lepény turbósított változata, ha megszórjuk a tetejét 25 dkg apróra vágott sütésálló vegyes gyümölcslekvárral, vagy lecsurgatott meggyel.
üdv.
Jaj, nálunk régen, mikor kicsi voltam, mindig kakaós lepény volt, de mi csak barna tésztának hívtuk :D
Ha van muffinsütőtök, süss muffint!
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál sütőpor
kb 2 dl tej
1 evőkanál kakaópor
3-4 alma lereszelve
1 teáskanál fahéj
Egy tálban összekevered a sütőport a liszttel és félreteszed. Az összes többit egy másik tálban kevered össze, és a végén az egészet egybe, kiadagolod a muffinformákba és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöd. :)
Igen, en is a kakaos lepenyt ajanlom!
En ugy szoktam, hogy a fele tesztat hagyom siman, a masik fele kakaos.
A simaba rakok kouszreszeleket, a kakaosba meg csokireszeleket( tortadiszito) es beleontom a tepsibe a kettot, eloszor az aljara a simat, aztan ra a kakaosat, ugy talaomra es villaval rajzolok bele, aztan a tetejere megint a sima. A tetejere pedig szorok szilvat, szolot, barackot.
Ha kesz- nagyon szep kevert teszta lesz, imadom, ahogy olyan marvanyos- fozok hozza pudingot es, miutan darabokra vagtam lelocsolom vele.
Talalaskor meg szoktam rakni melle par szem gyumolcsot.
19/L
Koszi, en is gyakran csinalom, barataim imadjak.
Ara figylej, hogy a gyumolcsot rakd bele egy kis lisztbe vagy "hempergesd meg" zsemlemorzsaban(prezli), mert amugy sok levet ereszt sutes kozben, de ez felszivja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!