Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almás-citromos krém receptet...

Almás-citromos krém receptet ajánlanátok? Amiben:

Figyelt kérdés

Szóval legyen benne bőven alma és citrom...

De NE LEGYEN benne krémsajt, tejszínhab, nyers tojásfehérjehab.

És lehetőleg puding se, bár nem is tudom mit lehetne beletenni, ha azt se, szóval egye fene, lehet puding, de ne az legyen a domináns.

Vaj is lehet benne.


Igazából sütihez kell a krém, hogy egy bizonyos finom piskótaszerű tésztát szépen és vastagon megkenhessek vele.

Fontos lenne tehát, hogy ne folyjon szét, legyen valami tartása a krémnek, ha és ne túrósodjon össze, hanem szép egyneművé lehessen keverni.


Nem találtam még jó receptet, ezért örülnék, ha adna tippet valaki!

Köszi!



2022. júl. 25. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
de ha vajat akarsz, akkor pl. miért nem jó a mascarpone...?
2022. júl. 25. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
A mascarpone most drága, arra az alkalomra, amire készítem, nem kell annyira luxus dolog. Habtejszínest elég sokat ettünk a közelmúltban, a nyers fehérjétől meg ugye irtózunk... :)
2022. júl. 25. 19:07
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

De hát a vaj kb. ugyanannyiba kerül..... SŐt!


250 g vaj mostanság 1000 ft fölött van. Ugyanennyi mascarpone-t jóval olcsóbban kapsz. A tojásfehérjét nem is értem tortakrém vonatkozásában.....


[link]


600 ft.

2022. júl. 25. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Krémet akarsz készíteni, akkor miért ne legyen benne krém? A tojást is tojás nélkül eszed?
2022. júl. 26. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

De hogy lesz tartása egy krémnek, ha se főzött, se krémsajt, se tojás, se hasonló nincs benne...????


Sima vajból egy gejl borzadály lesz...

2022. júl. 26. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem értelek titeket, miért csak mascarponéval tudtok elképzelni egy tortakrémet???


Igen, a vaj is drága, de az mostanában nekem van.


Szoktak néha jó megoldások lenni, amire magam nem gondolnék, azért tettem fel a kérdést. Jó, hát erre egyelőre másnak sincs ötlete, ez van.


Hogy a tojásfehérjét hogy értettem? Hát ez az, szoktam olvasni olyan recepteket, amibe a tovább már nem hőkezelendő krémekbe bizony felvert tojásfehérjét tesznek.... Én ettől undorodom....

2022. júl. 26. 12:37
 7/7 anonim ***** válasza:
A mascarpone ugyanúgy tejszínből készül, mint a vaj.... CSak kevesebb benne a zsíradék.
2022. júl. 26. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!