Almás-citromos krém receptet ajánlanátok? Amiben:
Szóval legyen benne bőven alma és citrom...
De NE LEGYEN benne krémsajt, tejszínhab, nyers tojásfehérjehab.
És lehetőleg puding se, bár nem is tudom mit lehetne beletenni, ha azt se, szóval egye fene, lehet puding, de ne az legyen a domináns.
Vaj is lehet benne.
Igazából sütihez kell a krém, hogy egy bizonyos finom piskótaszerű tésztát szépen és vastagon megkenhessek vele.
Fontos lenne tehát, hogy ne folyjon szét, legyen valami tartása a krémnek, ha és ne túrósodjon össze, hanem szép egyneművé lehessen keverni.
Nem találtam még jó receptet, ezért örülnék, ha adna tippet valaki!
Köszi!
De hát a vaj kb. ugyanannyiba kerül..... SŐt!
250 g vaj mostanság 1000 ft fölött van. Ugyanennyi mascarpone-t jóval olcsóbban kapsz. A tojásfehérjét nem is értem tortakrém vonatkozásában.....
600 ft.
De hogy lesz tartása egy krémnek, ha se főzött, se krémsajt, se tojás, se hasonló nincs benne...????
Sima vajból egy gejl borzadály lesz...
Nem értelek titeket, miért csak mascarponéval tudtok elképzelni egy tortakrémet???
Igen, a vaj is drága, de az mostanában nekem van.
Szoktak néha jó megoldások lenni, amire magam nem gondolnék, azért tettem fel a kérdést. Jó, hát erre egyelőre másnak sincs ötlete, ez van.
Hogy a tojásfehérjét hogy értettem? Hát ez az, szoktam olvasni olyan recepteket, amibe a tovább már nem hőkezelendő krémekbe bizony felvert tojásfehérjét tesznek.... Én ettől undorodom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!