Én nem pirítom, és kicsit összeragadva szeretem, mindenféle ízesítés nélkül.
2010. szept. 21. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Én piritva szeretem, vagyis előtte zsirban megpiritom, utána felöntöm dupla vizzel, 10 percig főzöm, majd 10 percig letakarva pihen - igy mindig finom lesz :)
2010. szept. 21. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Én úgy szeretem, ha pereg, nem ragad. Tehát fogok egy teás bögrét és beleteszem a rizst. Zsiradékra teszem, ami általában olaj - de csak a rizsnél- és piritani kezdem. Piritom egész a világos barnaságig, majd felengedem 2 teásbögre vizzel. Só, esetleg vegeta. Forráskor pici lángra teszem, lefedem. Az órát figyelem, 15 perc. Itt lezárom. Pár perc után villával ovatosan felborzolom, kész.
2010. szept. 21. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Én anyukámtól tanultam a riszfőzést ésmég sohanem rontottam el. (kopp-kopp) :)
Kevés olajon megpirítom, nem addig, hogy barna legyen, de pirítom kicsit. Felöntöm ugye kétszerannyi vízzel és jénaiba teszem. Sózom, teszek hozzá vegetát is (nem sokat egyikből sem) és sütőben 150 fokon 20 percig sütöm (lefedve). Ennyi idő, míg beszívja az összes vizet, és kész.
2010. szept. 21. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Én a következőképp csinálom: először egy fej vöröshagymát olajon üvegesre párolom, aztán rárakom a rizst, addig pirítom, amíg fehér nem lesz (márminthogy ilyen másmilyen fehér, mint eredetileg :) ), felöntöm másfélszeres vízzel, só, bors, meg amilyen fűszer épp passzol a kajához. Addig főzöm alacsony lángon, hogy forrjon, ha felforrt, lezárom, a fedőre még egy vastag konyharuhát is rárakok. Az egészet lángelosztó lapon csinálom. Negyedóra-félóra múlva kész.
Most nincs lángelosztóm: kétszeres mennyiségű vizet teszek a rizs mellé és időnként kevergetem, ennyi változott.
2010. szept. 21. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
pirítom
2010. szept. 21. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Én étteremben dolgoztam,ott először megpirították,és mikor már párolódott lefedve,akkor beledobtak egy fej hagymát. Mondjuk azt nem tudom,hogy miért?
2010. szept. 21. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Afelét piritom a fele naturrízs.
2010. szept. 21. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
En ragacsosan szeretem, ezert rizsfozoben fozom es utana egy cukros-ecetes fuszerport keverek hozza, tehat gyakorlatilag sushirizst eszem:)
2010. szept. 21. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
Én picit pirítom egy kis olajon és utána főzöm meg.Mi így szeretjük:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!