A megkelt tésztát hagyjam a konyhaasztalon vagy rakjam a hűtőbe?
Sziasztok!
Ebédre akartam csinálni knédlit, de nem volt időm, így csak vacsorára fogom. Viszont a tészta megkelt már. Most kellene megformázni knédli alakúra, várni kicsit és főzni is. Na de vacsi legkorábban fél 6-kor lesz. Előre nem akarom kifőzni. Frissen jobb lenne. Hogyan tároljam addig? Segítene valaki? Köszönöm szépen!
Csináld meg,gőzöld ki.Vizes ruhában mikróban szoktam melegíteni.
Ha nem csinálod meg akkor inkább hűtő.
Köszönöm szépen!
Egyébként nagyon megduzzadt főzés közben. Kell e emiatt tovább főzni?
Szóval az első fele jól sikerült, de mivel olyan nagy lett, ezért a második felét átgyúrtam és három kisebb rúdat készítettem belőle. Elvileg 20-25 percet kell, hogy álljon, de állt többet is az egyik, mert nem fért a fazékba mindhárom egyszerre. Míg az első jól sikerült, puha, finom, addig a többi nem, ment a kukába sajna. Mármint azok, amiket másodjára átgyúrtam. Kemény lett az egyik, a másik kettő pedig lágy, nyálkás. Miért? Ugyanabban a vízben főztem, talán az volt a gond? Vagy inkább nem kelt meg rendesen? Csak amiatt érdekelne, hogy legközelebb tudjam és ne a kukában landoljon.
Amúgy recept alapján 2 órát kellett állnia bedagasztás után a tésztának. Utána át kellett gyúrni, megformázni knédli alakúra. 20-25 percet várni és főzni. Na most én 3 órát is vártam, mert nem tudtam, hogy mit csináljak vele, de aztán csak megformáztam, vártam (többet mint 20-25 perc) és kifőztem az elsőt. Jó is lett, magam meglepődtem. De a másik felénél mit rontottam el? Nem kelt meg rendesen? Úgy látszott pedig megkelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!