Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A megkelt tésztát hagyjam a...

A megkelt tésztát hagyjam a konyhaasztalon vagy rakjam a hűtőbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


Ebédre akartam csinálni knédlit, de nem volt időm, így csak vacsorára fogom. Viszont a tészta megkelt már. Most kellene megformázni knédli alakúra, várni kicsit és főzni is. Na de vacsi legkorábban fél 6-kor lesz. Előre nem akarom kifőzni. Frissen jobb lenne. Hogyan tároljam addig? Segítene valaki? Köszönöm szépen!


2022. júl. 2. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hűtő. Ha kint hagyod, tulkel
2022. júl. 2. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Csináld meg,gőzöld ki.Vizes ruhában mikróban szoktam melegíteni.

Ha nem csinálod meg akkor inkább hűtő.

2022. júl. 2. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Egyébként nagyon megduzzadt főzés közben. Kell e emiatt tovább főzni?

2022. júl. 2. 15:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Elvileg 10 perc mindkét oldal, de mivel így megduzzadt, több időt igényel?
2022. júl. 2. 15:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyúrd át, és utána hűtő.
2022. júl. 2. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Szóval az első fele jól sikerült, de mivel olyan nagy lett, ezért a második felét átgyúrtam és három kisebb rúdat készítettem belőle. Elvileg 20-25 percet kell, hogy álljon, de állt többet is az egyik, mert nem fért a fazékba mindhárom egyszerre. Míg az első jól sikerült, puha, finom, addig a többi nem, ment a kukába sajna. Mármint azok, amiket másodjára átgyúrtam. Kemény lett az egyik, a másik kettő pedig lágy, nyálkás. Miért? Ugyanabban a vízben főztem, talán az volt a gond? Vagy inkább nem kelt meg rendesen? Csak amiatt érdekelne, hogy legközelebb tudjam és ne a kukában landoljon.


Amúgy recept alapján 2 órát kellett állnia bedagasztás után a tésztának. Utána át kellett gyúrni, megformázni knédli alakúra. 20-25 percet várni és főzni. Na most én 3 órát is vártam, mert nem tudtam, hogy mit csináljak vele, de aztán csak megformáztam, vártam (többet mint 20-25 perc) és kifőztem az elsőt. Jó is lett, magam meglepődtem. De a másik felénél mit rontottam el? Nem kelt meg rendesen? Úgy látszott pedig megkelt.

2022. júl. 2. 16:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a gépezetbe akkor került homok, amikor másodszor is átgyúrtad, így aztán legközelebb ne gyúrd át (én nem szoktam) és kisebb mennyiséggel kísérletezd ki, hogy melyik variáció a legjobb!
2022. júl. 2. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!