Zöldbabot fagyasztottam le , én nem blansízoztam, csak megtisztítottam,feldaraboltam, alaposan megmostam , kicsomagoltam és beraktam a fagyasztóba. Blansírozás nélkül is jó lesz ?
Figyelt kérdés
#Zöldbabot fagyasztottam le blansírozás nélkül jó lesz ?
2022. jún. 29. 16:04
1/10 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy így is jó , csak főzéskor nem szabad kiolvasztani, fagyottan kell belerakni a vízbe . Nektek mi a véleményetek ? Mi az előnye a blansírozásnak ?
2022. jún. 29. 16:10
2/10 anonim válasza:
Úgy is kell, nem kell blansirozni.
3/10 anonim válasza:
1. Igen fagyosan kell megfőzni, előnye meg szinte semmi nincs az előbransirozásnak. S
4/10 anonim válasza:
Sőt, inkább hátrány mert így még feleslegesen több vele a meló
5/10 anonim válasza:
Én mindig blansirozom, mert így fagyasztás közben nem romlik az állaga. Mert a rövid ideig tartó hőkezeléssel elpusztulnak azok a nemtom mik amik az állag romlást okozzák. Juj ezt most jól leírtam. A mirelit zöldségeket is mind blansirozzák.
6/10 anonim válasza:
Szóval folytatom ha neked így is ízlik akkor hagyd ki a blansirozást.
7/10 anonim válasza:
5. "Én mindig blansirozom, mert így fagyasztás közben nem romlik az állaga."
Sosem blansiroztam és mégsem változott a fagyasztott zöldség állaga.
8/10 anonim válasza:
Én sosem blansíroztam, egyszerűen időm, energiám nem volt hozzá.
Anyám mindig blansírozta, a borsót is, zöldbabot is. Én nem éreztem különbséget felhasználáskor.
9/10 anonim válasza:
A blansírozással a fagyasztás időtartama kitolható. Bizonyos zöldségek csak 3-4 hónapig tarthatóak a fagyasztóban, mert a bennük zajló enzim tevékenységek a fagyasztó szekrény hőmérsékletén is folyamatosan zajlanak, csak jóval lassabban. Általában a fagyasztó szekrény ajtajára készítenek piktogramokat a gyártók. Érdemes megnézni. De 2-3 percig tartó forralással ez az enzim tevékenység leállítható, az enzimek elbomlanak, és a néhány hónap helyett akár egy éven túl is tárolható a fagyasztott zöldség. Nem véletlen, hogy a mirelit világmárkák is mind blansíroznak. Fagyassz úgy te is otthon, mint egy profi, és legközelebb blansírozz te is.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat ! Hideg vízbe tegyem oda főni , vagy meleg vízbe ? Vagy az mindegy ?
2022. júl. 4. 13:07
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!