Hogyan kell elkészíteni azt a hüvelyéből kifejtett babot, ami még nem szárazbab, hanem zöldes és mi a neve?
Mifelénk ,zsengés' babnak hívják,általában habart bablevest főznek belőle.
Hamarabb megpuhul,mint a szárazbab.
" Fagyasztva árusítják"
Meg frissen a piacon! Nem is akármilyeneket!
Libamáj bab, tarka bab, vaj bab, bivaly bab, rengeteg féle van. Lima bab, az ilyen lilás cirkás... méretben is sokféle változat van, és nagyon jók!
Salátának is jó, puhára főzve, hűtve, hagymás salátalével!
Vagy hús ételekbe is bele lehet amúgy főzni, mint ahogy mi is sokféle zöldséget belefőzünk ilyen-olyan ragukba, (borsó, répa stb) más népek fejtett babbal is főznek ilyen húsos ragukat.
Általában külön főzik meg, hogy biztosra menjenek, mert a hús is, és a bab is becsapós lehet főzési idő tekintetében, és csak az utolsó 10 percben főzi össze.
lilás cikormányos van itt is
babragu?
főtt babot nem lehet kenyérlisztbe belegyúrni, úgy mint a főtt krumplit? részemről azt tapasztaltam, hogy akár egy egészen kis méretű főtt krumplinak a lisztbe való beledolgozása is nagymértékben javítja az elkészült kenyér állagát és ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!