Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell kifőzni a zacskós...

Hogy kell kifőzni a zacskós rizst ?

Figyelt kérdés
Nem a gyors rizsről beszélek, hanem ma csak olyan rizst kaptam ami egy zacskóból áll benne sok rizsszemmel. Hogy kell megfőzni? Ki kell mérni gondolom.
2022. jún. 21. 08:46
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem ZACSKÓS rizs
2022. jún. 21. 08:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kevés zsiradékon X mennyiségű rizst pár percig kevergetve vagy rázva párolj meg.

Utána öntsd fel 2X mennyiségű forró vízzel, sózd meg, és kis lángon, fedő alatt párold amíg felszívja a vizet.

Ne kevergesd.

Nem kell teljesen készre főzni, a végén lehúzhatod a tűzről és fedő alatt készre párolódik majd.

2022. jún. 21. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
86%
Akkor most mit?
2022. jún. 21. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
Így van az, amikor az ember nem tud szabatosan fogalmazni ill. nincs kellő anyagismerete. Nyilván nem az előfőzött (gyors-) rizsről, hanem a közönséges hántolt (nyers) rizsről ír. Az más kérdés, hogy mindenfajta rizst általában papirzacskóban (dobozban) forgalmaznak.
2022. jún. 21. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
Kimérsz pl fél bögrét. Labos aljába megy. Kimérsz rá kétszeres (egy bögre) vizet. Adsz hozzá fél teáskanál sót. Magas fokozaton felforralod. Amint forr, leveszed alacsony fokozatra, hogy épphigy forrjon és lefeded. További kb 15-20 perc alatt kész, innen nem kell kevergetni. Néha kifuthat, akkor fel kell emelni a fedőt. Vagy eleve úgy rátenni a fedőty hogy ferde legyen és pici lyuk legyen a gőznek távozni
2022. jún. 21. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A kétszeresénél egy kicsit többet szív fel szerintem. Úgy is csinálhatod, hogy pl. kimérsz 0,4-0,5 pohárnyi rizst, átöntöd máshova, megtöltöd vízzel a poharat, egy lábosban felforralod, közben a rizst (hacsak nem "parboiled" - előfőzött) megmosod, hogy a keményítő nagy része lejöjjön róla, és ne legyen ragadós, leszűröd, megsózod a vizet, beleszórod a rizst, és kb. 10 perc, esetleg némi keverés után, ha hallod hogy serceg, leveszed a tűzről, vársz pár percet, és megeszed. Egy másik primitív módszer, hogy egyszerűen beleszórod sok vízbe, mintha tészta lenne. Olaj nem árt bele így sem, önthetsz egy kicsit a vízbe, vagy pl. olíva-(vagy más hidegen sajtolt) olajat rá a legvégén.
2022. jún. 22. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!