Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap tyúkhúslevest szeretnék...

Holnap tyúkhúslevest szeretnék főzni. Meg kell töltenem a tyúkot?

Figyelt kérdés
A lehető leghagyományosabb recept érdekelne.
2008. dec. 19. 20:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók 8 személyre


* 1 szép hízott tyúk (kb. 2 kg)

* 25 dkg sárgarépa

* 10 dkg petrezselyemgyökér

* 8 dkg zeller

* 6 dkg karalábé

* 8 dkg csiperkegomba

* 1 közepes vöröshagyma

* 10 dkg kelkáposzta

* 10 dkg friss zöldborsó

* 1 db zöldpaprika

* 1 csokor petrezselyem zöldje

* 10-15 szem egész bors

* gyömbér

* só


Elkészítés

1. A megtisztított tyúkot kívül-belül alaposan átmossuk, majd 2 liter hideg vízben (fedő nélkül) feltesszük főni. A tetején keletkező habot szűrőkanállal leszedjük, majd ha felforrt kisebbre állítjuk a hőfokot, és gyöngyöző vízben főzzük tovább.


2. Fél órai főzés után beletesszük a megtisztított, de egészben hagyott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellert, karalábét, kelkáposztát.


3. Teatojásba beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a sáfrányt, és a fokhagymát, majd a levesbe lógatjuk és lassú tűzön, félig lefedve tovább főzzük.


4. A maradék zöldséget (paprikát kockázva) és a gombát (a kisebbeket egyben hagyva, a nagyobbakat cikkekre vágva) külön lábosban egy kevés sós vízben, vagy csontlében főzzük meg.


5. Ha a zöldség és a tyúk is megfőtt kiemeljük a levesből és hűlni hagyjuk. A tyúkot kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk, és a húst vékony csíkokra vágjuk. A levesben főtt zöldséget vágódeszkára rakjuk és szintén vékony metéltre vágjuk.


6. A levest közben a tűzről lehúzva, 15 percig pihentetjük, majd nagyon finom szitán, vagy ruhán átszűrjük.

2008. dec. 19. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Tyúkhúsleves


Hozzávalók


Egy tyúkot földarabolva 5 liter vízben foni tesznek. Mikor felfott, hozzáadnak 3 nagyobb sárgarépát, 2 petrezselymet, 1 kis fej zellert, 1 karalábét, 1 fej vöröshagymát. Megsózzák. Néhány szem bors is kell hozzá. Ha minden megfott, kicsit állni hagyják, majd a leves nagy részét leszurik. A lé egy részét visszateszik foni, amikor felforrt, hozzáadnak személyenként egy fél marék laskára vágott levestésztát. Ezzel felfozik, a fazékban maradt zöldségekbol, húsból tesznek hozzá, úgy tálalják.

2008. dec. 19. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!