Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki tud narancstorta...

Valaki tud narancstorta receptet és leírná?

Figyelt kérdés
2008. dec. 19. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:

NARANCS TORTA recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

8 TOJÁS

20 DKG CUKOR

1 NARANCS

20 DKG LISZT

1 SÜTŐPOR

KRÉMHEZ

FÉL LITER TEJ

5 TOJÁSSÁRGÁJA

12 DKG CUKOR

4 DKG LISZT

2 VANILIÁS CUKOR

1 MARGARIN

RESZELT CSOKI


Elkészítés:

A TOJÁSOK SÁRGÁJÁT A CUKORRAL KIKEVERNI.HOZZÁADNI 1 NARANCS HÉJÁT ÉS LEVÉT,20 DKG LISZTET, SÜTŐPORT , ÉS A TOJÁSOK KEMÉNYRE VERT HABJÁT.190 FOKON 30-40 PERCET SÜTNI.KETTŐBE VÁGNI HA KISÜLT.

KRÉM : A FÉL LITER TEJBEN 5 TOJÁSSÁRGÁJÁT 12 DKG CUKORRAL, 4 DKG LISZTTEL, 2 VANILIÁS CUKORRAL SŰRŰRE FŐZNI.HA KIHÜL EGY HABOSRA KEVERT MARGARINT ADUNK HOZZÁ, AMIT ELŐZŐLEG 20 DKG PORCUKORRAL KEVERÜNK KI.A PISKÓTÁRA RÁSIMITANI A KRÉMET,LEHET RÁ NARANCSOT,VAGY AKÁR ZSELÉCUKROT IS TENNI.MAJD A MÁSIK PISKÓTÁT,MAJD KRÉMET.A TETEJÉT CSOKIRESZELÉKKEL MEGSZÓRNI.


Tanácsok:

OLCSÓ ÉS FINOM,DE SAJNA HIZLAL!

2008. dec. 19. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

csokis narancsos torta



Hozzávalók:

Tészta:

3 narancs

7 dkg vaj

3 tojás

15 dkg cukor

15 dkg liszt

Fél zacskó sütőpor

2 evőkanál cointreau - ez természetesen nekem nem állt rendelkezésemre, aranyáron árulják, és az életben nem fogyna el, úgyhogy nagyvonalúan kihagytam a receptből.


Csokitöltelék:

2 tojás

20 dkg étcsoki

10 dkg vaj

6 evőkanál cukor

Fél narancs reszelt héja


0. Bemelegítjük a sütőt 180 fokra.

1. Egy tortaformát kivajazunk.

2. 1 narancs héját lereszeljük, majd a narancsot kifacsarjuk. A másik 3 narancsot megmosva vékony szeletekre vágjuk, aztán mindent félreteszünk, a narancshéjat, a narancslevet és a narancskarikákat is.

3. Kettéválasztjuk a 3 tojást.

4. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancslevet, a narancshéj felét, a vajat, a lisztet és a sütőport. Teljesen simára kell keverni. (Bár az okos receptkönyv ezt kihagyja, én úgy gondolom, hogy a tojáfehérjéket fel kell verni és hozzáadni a többihez a végén.)

5. A tésztát a kivajazott csatos tortaformába öntjük és kb 40 percig sütjük.

6. Ha kész, hagyjuk kihűlni a tortát és közben elkészíthetjük a csokitölteléket.

7. Kettéválasztjuk a 2 tojást.

8. Az étcsokit megolvasztjuk vajjal vízfürdőben, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a cukrot, a narancshéj második felét és a tojássárgáját. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.

9. Az így készült csokikrémet a hűtőbe tesszük egy félórára.

10. A tortát vízszintesen kettévágjuk, (itt jönne a cointreau, de szerintem a narancslé is megteszi). Megkenjük az egyik tortalapot a krémmel, és rátesszük a másik tortalapot, majd pedig a tetejét is megkenjük a krémmel.

11. A tetejére a vékonyra szeletelt narancsszeleteket tesszük díszítésként.

2008. dec. 19. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Narancstorta


Hozzávalók:

3-4 (vegyszermentes) narancs

1 evőkanálnyi reszelt narancshéj

50 dkg krémtúró

1 dl narancsszörp

2 dl tejszín

(porcukor)

2+3 lap zselatin

2,5 dl narancsital

1 lap (készen vett) piskóta


A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg ízesítsd porcukorral), végül óvatosan forgasd bele a tejszínhabot is.

A narancsokat hámozd meg, s karikázd fel.

A tortalapot tedd egy kerek formába, melynek az oldalát narancsszeletekkel díszítetted. Tedd a tortalapra a túrós krémet, s annak a tetejét is díszítsd narancsszeletekkel.

Három lap zselatint olvassz fel a narancsitalban, s ezt a zselét öntsd a torta tetejére. Végül a formával együtt tedd hűtőbe, amíg a krém és a zselé jól megdermed.

2008. dec. 19. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Karácsonyi narancstorta


Nagyítás!


Hozzávalók:

# A tésztához:

# 4 tojás

# 25 dkg kristálycukor

# 1 narancs

# 4 evőkanál forró víz

# 1 csomag sütőpor

# 20 dkg finomliszt

# A forma kikenéséhez:

# sütőmargarin

# finomliszt

# A krémhez:

# 2 narancs

# 2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor

# 20 dkg kristálycukor

# 2 tojás

# 5 dl tej

# 20 dkg sütőmargarin

# A tészta locsolásához:

# 6-9 evőkanál narancslé

# A torta oldalának díszítéséhez:

# 10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula

# A tetejére:

# 2 dl habtejszín

# 1 narancs



Elkészítés: 1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük.


2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába vagy szívformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.


3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.


4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.


5. A torta tetejét tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítjük.



ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 30 PERC + DERMESZTÉS

MENNYISÉG: 16 SZELET

2008. dec. 19. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2008. dec. 19. 19:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Tejszínes narancstorta recept

Kategória:

Tésztafélék


Hozzávalók:



Piskótához:


6 tojás


6 kanál liszt


6 kanál cukor


1 csomag sütőpor


Krémhez:


3 dl frissen facsart narancslé


4 dl tejföl


6 dl habtejszín


2-2,5 csomag habfixáló


3-4 narancs kockákra darabolva


ízlés szerint cukor


ízlés szerint mazsola


Elkészítés:

Először a piskótát készítem el. Ehhez a 6 tojásfehérjéből a 6 kanál cukorral együtt kemény habot verek. Utána hozzáadom a 6 tojássárgáját, és ezzel is verem még 1-2 percig. A 6 kanál lisztet összekeverem a sütőporral, és beleszitálom - óvatosan beleforgatom - a tojáshabba. Közepes méretű tepsit papírral kibélelek, a tésztát ebbe öntve közepes tűzön tűpróbáig sütöm. Amíg a piskóta hűl, elkészítem a krémet: a 3 dl frissen facsart narancslevet, ízlés szerinti mennyiségű cukorral (maradjon fanyar!), és ízlés szerinti mennyiségű mazsolával együtt a tejfölhöz keverem. Egy fél csomag habfixálót is lehet hozzá adni. Külön-külön felverem a 2 csomag habtejszínt, és csak amikor már készen van, akkor adom hozzá a habfixálót, ezzel már csak rövid ideig verem, mert könnyen túrósódik. A felvert tejszínhabot ezután beleforgatom a tejfölös masszába. Nem keverem, nem baj, ha kicsit darabos marad. A közben kihűlt piskótát kettőbe vágom. Az alsó részt peremes edénybe teszem (jénai vagy tepsi, amiben lehet vágni), rákenem a krém több mint felét, és rászórom a feldarabolt naracs felét is. Majd ráhelyezve a piskóta másik felét, megkenem a tetejét a maradék krémmel, és rászórom a maradék narancsot. 1 óra hűtés után fogyasztható.


Tanácsok:

Megjegyzés:

Egyszerű (a látszat ellenére, a narancsok facsarása a leghosszabb művelet), nagyon finom és nagyon mutatós sütemény, nálunk a család kedvence. A krémet nem szabad agyoncukrozni! A piskótát természetesen bárki a saját egyéni receptje alapján is elkészítheti, nem kell az itt leírtakhoz ragaszkodni

2008. dec. 19. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ünnepi narancstorta recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg reszelt fehér csoki

8 dkg vaj

pici só

1 cs. van. cukor

1/4 t.kan. mézeskalács fűszerkeverék

8 dkg cukor

5 tojás

1 e.kan. narancslikőr

20 dkg darált mogyoró

2 t.kan.sütőpor


Rátét:


5 db tisztított narancs vékonyra szeletelve


Krém:

0.5 dl citromlé

1 citrom reszelt héja

2 dl narancslé

8 dkg porcukor

1 tojás

3-4 dkg étkezési keményítő

1 dl víz

2 dkg vaj



Tetejére:


2 dl tejszín kemény habbá verve

1 cs. van. cukor

1 cs. habfixáló


1 db héjasan, vékony karikákra szelt narancs


Elkészítés:

A vajat a sóval,van.cukorral,fűszerkeverékkel, s a cukorral krémesre keverjük.

A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük, majd a likőrt,sütőporos darált mogyorót, s a legvégén a reszelt csokit adjuk hozzá.

A tojások keményre vert habját apránként, óvatosan keverjük bele a masszába.

Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük ki. (Kb.50 perc.)

Rácsra téve hűtjük .


A kihűlt tésztát visszatesszük a kapcsos formába.


A citromlevet, citromhéjat,narancslevet a cukorral, a tojással,az étkezési keményítővel, puha vajjal, és a vízzel robotgéppel habosra keverjük,

Kevergetve lassú tűzön felforraljuk, alacsony hőfokon kb.1 percig főzzük még.

A krémet a tortalapra símítjuk,és kihűtjük.

A cukros, habfixálós felvert tejszínhabot rásímítjuk.

A lecsöpögtetett narancskarikákat ráfektetjük,hogy befedje az egész torta felületét.

A héjasan felkarikázott narancsszeleteket félig bevágjuk, kissé megcsavarva díszítjük velük a torta tetejét.


Elkészítési idő: 90 perc

2008. dec. 19. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]



[link]



EZ A LEGFINOMABB : [link]

2008. dec. 19. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!