Valaki tud narancstorta receptet és leírná?
NARANCS TORTA recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
8 TOJÁS
20 DKG CUKOR
1 NARANCS
20 DKG LISZT
1 SÜTŐPOR
KRÉMHEZ
FÉL LITER TEJ
5 TOJÁSSÁRGÁJA
12 DKG CUKOR
4 DKG LISZT
2 VANILIÁS CUKOR
1 MARGARIN
RESZELT CSOKI
Elkészítés:
A TOJÁSOK SÁRGÁJÁT A CUKORRAL KIKEVERNI.HOZZÁADNI 1 NARANCS HÉJÁT ÉS LEVÉT,20 DKG LISZTET, SÜTŐPORT , ÉS A TOJÁSOK KEMÉNYRE VERT HABJÁT.190 FOKON 30-40 PERCET SÜTNI.KETTŐBE VÁGNI HA KISÜLT.
KRÉM : A FÉL LITER TEJBEN 5 TOJÁSSÁRGÁJÁT 12 DKG CUKORRAL, 4 DKG LISZTTEL, 2 VANILIÁS CUKORRAL SŰRŰRE FŐZNI.HA KIHÜL EGY HABOSRA KEVERT MARGARINT ADUNK HOZZÁ, AMIT ELŐZŐLEG 20 DKG PORCUKORRAL KEVERÜNK KI.A PISKÓTÁRA RÁSIMITANI A KRÉMET,LEHET RÁ NARANCSOT,VAGY AKÁR ZSELÉCUKROT IS TENNI.MAJD A MÁSIK PISKÓTÁT,MAJD KRÉMET.A TETEJÉT CSOKIRESZELÉKKEL MEGSZÓRNI.
Tanácsok:
OLCSÓ ÉS FINOM,DE SAJNA HIZLAL!
csokis narancsos torta
Hozzávalók:
Tészta:
3 narancs
7 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
Fél zacskó sütőpor
2 evőkanál cointreau - ez természetesen nekem nem állt rendelkezésemre, aranyáron árulják, és az életben nem fogyna el, úgyhogy nagyvonalúan kihagytam a receptből.
Csokitöltelék:
2 tojás
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
6 evőkanál cukor
Fél narancs reszelt héja
0. Bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
1. Egy tortaformát kivajazunk.
2. 1 narancs héját lereszeljük, majd a narancsot kifacsarjuk. A másik 3 narancsot megmosva vékony szeletekre vágjuk, aztán mindent félreteszünk, a narancshéjat, a narancslevet és a narancskarikákat is.
3. Kettéválasztjuk a 3 tojást.
4. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancslevet, a narancshéj felét, a vajat, a lisztet és a sütőport. Teljesen simára kell keverni. (Bár az okos receptkönyv ezt kihagyja, én úgy gondolom, hogy a tojáfehérjéket fel kell verni és hozzáadni a többihez a végén.)
5. A tésztát a kivajazott csatos tortaformába öntjük és kb 40 percig sütjük.
6. Ha kész, hagyjuk kihűlni a tortát és közben elkészíthetjük a csokitölteléket.
7. Kettéválasztjuk a 2 tojást.
8. Az étcsokit megolvasztjuk vajjal vízfürdőben, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a cukrot, a narancshéj második felét és a tojássárgáját. Simára keverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
9. Az így készült csokikrémet a hűtőbe tesszük egy félórára.
10. A tortát vízszintesen kettévágjuk, (itt jönne a cointreau, de szerintem a narancslé is megteszi). Megkenjük az egyik tortalapot a krémmel, és rátesszük a másik tortalapot, majd pedig a tetejét is megkenjük a krémmel.
11. A tetejére a vékonyra szeletelt narancsszeleteket tesszük díszítésként.
Narancstorta
Hozzávalók:
3-4 (vegyszermentes) narancs
1 evőkanálnyi reszelt narancshéj
50 dkg krémtúró
1 dl narancsszörp
2 dl tejszín
(porcukor)
2+3 lap zselatin
2,5 dl narancsital
1 lap (készen vett) piskóta
A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg ízesítsd porcukorral), végül óvatosan forgasd bele a tejszínhabot is.
A narancsokat hámozd meg, s karikázd fel.
A tortalapot tedd egy kerek formába, melynek az oldalát narancsszeletekkel díszítetted. Tedd a tortalapra a túrós krémet, s annak a tetejét is díszítsd narancsszeletekkel.
Három lap zselatint olvassz fel a narancsitalban, s ezt a zselét öntsd a torta tetejére. Végül a formával együtt tedd hűtőbe, amíg a krém és a zselé jól megdermed.
Karácsonyi narancstorta
Nagyítás!
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 4 tojás
# 25 dkg kristálycukor
# 1 narancs
# 4 evőkanál forró víz
# 1 csomag sütőpor
# 20 dkg finomliszt
# A forma kikenéséhez:
# sütőmargarin
# finomliszt
# A krémhez:
# 2 narancs
# 2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor
# 20 dkg kristálycukor
# 2 tojás
# 5 dl tej
# 20 dkg sütőmargarin
# A tészta locsolásához:
# 6-9 evőkanál narancslé
# A torta oldalának díszítéséhez:
# 10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
# A tetejére:
# 2 dl habtejszín
# 1 narancs
Elkészítés: 1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába vagy szívformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.
3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.
4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.
5. A torta tetejét tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 30 PERC + DERMESZTÉS
MENNYISÉG: 16 SZELET
Tejszínes narancstorta recept
Kategória:
Tésztafélék
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor
1 csomag sütőpor
Krémhez:
3 dl frissen facsart narancslé
4 dl tejföl
6 dl habtejszín
2-2,5 csomag habfixáló
3-4 narancs kockákra darabolva
ízlés szerint cukor
ízlés szerint mazsola
Elkészítés:
Először a piskótát készítem el. Ehhez a 6 tojásfehérjéből a 6 kanál cukorral együtt kemény habot verek. Utána hozzáadom a 6 tojássárgáját, és ezzel is verem még 1-2 percig. A 6 kanál lisztet összekeverem a sütőporral, és beleszitálom - óvatosan beleforgatom - a tojáshabba. Közepes méretű tepsit papírral kibélelek, a tésztát ebbe öntve közepes tűzön tűpróbáig sütöm. Amíg a piskóta hűl, elkészítem a krémet: a 3 dl frissen facsart narancslevet, ízlés szerinti mennyiségű cukorral (maradjon fanyar!), és ízlés szerinti mennyiségű mazsolával együtt a tejfölhöz keverem. Egy fél csomag habfixálót is lehet hozzá adni. Külön-külön felverem a 2 csomag habtejszínt, és csak amikor már készen van, akkor adom hozzá a habfixálót, ezzel már csak rövid ideig verem, mert könnyen túrósódik. A felvert tejszínhabot ezután beleforgatom a tejfölös masszába. Nem keverem, nem baj, ha kicsit darabos marad. A közben kihűlt piskótát kettőbe vágom. Az alsó részt peremes edénybe teszem (jénai vagy tepsi, amiben lehet vágni), rákenem a krém több mint felét, és rászórom a feldarabolt naracs felét is. Majd ráhelyezve a piskóta másik felét, megkenem a tetejét a maradék krémmel, és rászórom a maradék narancsot. 1 óra hűtés után fogyasztható.
Tanácsok:
Megjegyzés:
Egyszerű (a látszat ellenére, a narancsok facsarása a leghosszabb művelet), nagyon finom és nagyon mutatós sütemény, nálunk a család kedvence. A krémet nem szabad agyoncukrozni! A piskótát természetesen bárki a saját egyéni receptje alapján is elkészítheti, nem kell az itt leírtakhoz ragaszkodni
Ünnepi narancstorta recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg reszelt fehér csoki
8 dkg vaj
pici só
1 cs. van. cukor
1/4 t.kan. mézeskalács fűszerkeverék
8 dkg cukor
5 tojás
1 e.kan. narancslikőr
20 dkg darált mogyoró
2 t.kan.sütőpor
Rátét:
5 db tisztított narancs vékonyra szeletelve
Krém:
0.5 dl citromlé
1 citrom reszelt héja
2 dl narancslé
8 dkg porcukor
1 tojás
3-4 dkg étkezési keményítő
1 dl víz
2 dkg vaj
Tetejére:
2 dl tejszín kemény habbá verve
1 cs. van. cukor
1 cs. habfixáló
1 db héjasan, vékony karikákra szelt narancs
Elkészítés:
A vajat a sóval,van.cukorral,fűszerkeverékkel, s a cukorral krémesre keverjük.
A tojások sárgáit egyenként hozzákeverjük, majd a likőrt,sütőporos darált mogyorót, s a legvégén a reszelt csokit adjuk hozzá.
A tojások keményre vert habját apránként, óvatosan keverjük bele a masszába.
Előmelegített sütőben, 170-180 fokon, sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük ki. (Kb.50 perc.)
Rácsra téve hűtjük .
A kihűlt tésztát visszatesszük a kapcsos formába.
A citromlevet, citromhéjat,narancslevet a cukorral, a tojással,az étkezési keményítővel, puha vajjal, és a vízzel robotgéppel habosra keverjük,
Kevergetve lassú tűzön felforraljuk, alacsony hőfokon kb.1 percig főzzük még.
A krémet a tortalapra símítjuk,és kihűtjük.
A cukros, habfixálós felvert tejszínhabot rásímítjuk.
A lecsöpögtetett narancskarikákat ráfektetjük,hogy befedje az egész torta felületét.
A héjasan felkarikázott narancsszeleteket félig bevágjuk, kissé megcsavarva díszítjük velük a torta tetejét.
Elkészítési idő: 90 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!