Milyen "moslék" ételek vannak?
Egy barátomnál vendégségbe előző napról maradt rántotthúst ettünk krumplival. Mostam, jó hogy összedobták a tegnapi kaját moslékká, mert ma is jó. Hozzáöntötte a burgonyához a tegnapi salátakeveréket is. Erre kikérte magának, hogy náluk sosincs főzelék. A főzelékek ugyanis a moslékok, az pedig náluk sosincs. Minden nap sült húst/halat burkolnak, főzeléket sosem.
Vajon igaz, hogy a moslék az az előző napi főzeléket jelenti? Vagy az aznapit is? Mert az iskolai menzára már aznap mindenki azt mondja moslék
Én a főzeléket akkor nevezem mosléknak meg persze minden más ételt ami rosszul van megcsinálva és kinézetre is inkább gusztustalan mint jó.
Az hogy nem szeretik a főzeléket és emiatt nem csinálnak nincs azzal baj. Lehet nála az váltottaki ezt mert pocsék minőségben tették elé ami ehetetlen volt és kinézetre is gusztustalan lehetett.
Én sok ételt sokáig azért nem ettem meg mert az iskolai menzán valami ocsmány módon volt elkészítve és egyszerűen ízre sem volt szimpatikus a legtöbb és emiatt olyan emlékeim voltak hogy ha az nem volt jó akkor másé sem.
Picivel később amikor már otthon ebédeltem hétköznap is, akkor teljesen más oldalról ismertem meg azokat a kajákat amitől undorodtam korábban és megszerettem.
Nekem a moslék
- összeöntött kajamaradékok amiket az állatoknak adnak
- ehetetlen, borzalmas ételre használt gúnynév
A főzelék nem moslék, hacsak nincs borzalmasan elcseszve.
A moslék az én környezetemben kettő dolgot jelent:
-Disznó eledele.
-Emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszer maradvány. (Romlott maradék pl.)
A másnapos ételt nálunk úgy hívják hogy "hálisten ma nem kell főzni".
Moslék : általánosan a magyar konyha, de ez egy unpopular opinion
Amúgy amit az előzőek írtak, vagy a minden mindennel összeöntött fradimódi maradék, vagy a rosszul elkészített, ocsmány, rossz ízű ételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!