Viszonylag folyós karamellát hogy tudok csinálni?
Figyelt kérdés
Olyasféle karamellre gondolok,ami a csokikban szokott lenni töltelékként(van folyós,meg sima nyúlós)
Lehet egyáltalán olyat csinálni(mert mű vagy valami...)?
2010. szept. 17. 19:37
1/5 anonim válasza:
Mikor elkészült a karamell, tegyél hozzá tejszínt (mennyiséget nem tudok írni, csak érzésre...), attól nyúlós marad, nem keményedik meg.
2/5 Ájhevnó válasza:
Elkezded karamellizálni a cukrot, majd amikor már szép barna, először egy kevés tejszínt raksz hozzá.
3/5 anonim válasza:
én tudok egy jó receptet:
Hozzávalók: -30dkg kristálycukor
-4dl tejszín
-3ek. víz
1) a cukrot a vízzel elkezdjük melegíteni, karamellizálni
2) levesszük a tűzről és beleöntjük a tejszínt
3) visszatesszük a tűzre, kis lángra kapcsolunk és óvatosan kevergetjük addig, amíg sima nem lesz
4/5 anonim válasza:
jaa mármint akkor vesszük le a tűzről mikor már karamellszínű lett a cukor ( ez elég sokáig tart, de nem szabad megijdeni h elrontottad :) na mindegy :D
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!!:)
Majd hamarosan ki is próbálom:P
2010. szept. 18. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!